Burgemeester Maastricht Annemarie Penn-te Strake

Raad: zorgvuldigheid voorop bij onderzoek woning Penn

De gemeenteraad van Maastricht verkiest naar eigen zeggen 'zorgvuldigheid boven snelheid' bij het onderzoek naar de aankoop van een woning door burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Burgemeester Maastricht Annemarie Penn-te Strake
SP wil opheldering over rol Bovens in huizenkwestie-Penn

De SP in het Limburgs Parlement heeft kritiek op rol van gouverneur Theo Bovens in de kwestie van de aankoop van een huis door burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

Burgemeester Maastricht Annemarie Penn-te Strake
Burgemeester Penn: 'Had aankoop huis moeten melden'

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht zegt dat zij de aankoop van een woning van de directeur van het zogeheten Shared Services Center Zuid-Limburg in maart vorig jaar destijds beter had kunnen melden aan de gemeenteraad.

Burgemeester Maastricht: 'Huis gekocht vóór spionage-affaire'

De koop van een huis van een directe betrokkene in de Maastrichtse spionage-affaire door burgemeester Annemarie Penn-te Strake vond plaats voordat die affaire speelde.

Vraagtekens bij aankoop woning burgemeester Maastricht

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht kocht in 2018 een huis van Wim Lousberg. Hij is directeur van een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen dat de hoofdrol speelde in de Maastrichtse spionage-affaire.

Draagcapaciteit MECC deed Maastricht uiteindelijk de das om

Rotterdam Ahoy bleek betere papieren te hebben dan het MECC en verwelkomt in 2020 het Songfestival. Tijdens een persconferentie werd duidelijk dat de draagcapaciteit van de spanten van het MECC uiteindelijk de oorzaak was van het verlies van Maastricht.

Songfestivalbezoek Maastricht: 'Enthousiasme spat eraf'

De selectiecommissie van de Nederlandse songfestivalorganisatie is woensdag in Maastricht en is positief verrast door het enthousiasme dat leeft bij de Maastrichtse organisatie.

'Normale prijs voor 3000 hotelkamers tijdens songfestival'

De drieduizend hotelkamers die het MECC als optie heeft genomen ter voorbereiding op de mogelijke komst van het songfestival in Maastricht volgend jaar worden tegen een normale prijs aangeboden.

Maastricht hoopt op comeback Treble voor Songfestival

Maastricht hoopt niet alleen dat ze dit jaar het Eurovisie Songfestival mogen organiseren. Er wordt ook al voorzichtig gehoopt op een comeback van de Limburgse inzending voor het Songfestival: de Limburgse meidengroep Treble.

Maastricht wil alle wijken betrekken bij Songfestival

Een van de speerpunten in het Songfestival-bidbook is het betrekken van alle 43 Maastrichtse wijken.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart