Plaquette André Rieu op Vrijthof (25 okt 2019) 2

Bronzen plaquette Rieu onthuld op het Vrijthof

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht onthulde vrijdagmorgen samen met André Rieu een bronzen plaquette ter ere van de verdiensten van de stehgeiger voor de stad.

ANP-375546219
Topjaar voor André Rieu: dit verdient hij met touren

André Rieu, die dit jaar 70 werd, heeft een financieel topjaar achter de rug.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
'Koningsdag is de hoofdprijs voor Maastricht'

Voor de burgemeester van Maastricht voelt het geplande bezoek van koning Willem-Alexander op 27 april 2020 als de hoofdprijs.

Theo Bovens in De Stemming
Bovens: 'Eerder duidelijk moeten zijn over rol gouverneur'

Gouverneur Theo Bovens vindt dat hij, na een jaar van veel kritiek, eerder duidelijk had moeten zijn over de rol van de gouverneur.

Burgemeester Maastricht Annemarie Penn-te Strake
Raad: zorgvuldigheid voorop bij onderzoek woning Penn

De gemeenteraad van Maastricht verkiest naar eigen zeggen 'zorgvuldigheid boven snelheid' bij het onderzoek naar de aankoop van een woning door burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Burgemeester Maastricht Annemarie Penn-te Strake
SP wil opheldering over rol Bovens in huizenkwestie-Penn

De SP in het Limburgs Parlement heeft kritiek op rol van gouverneur Theo Bovens in de kwestie van de aankoop van een huis door burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

Burgemeester Maastricht Annemarie Penn-te Strake
Burgemeester Penn: 'Had aankoop huis moeten melden'

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht zegt dat zij de aankoop van een woning van de directeur van het zogeheten Shared Services Center Zuid-Limburg in maart vorig jaar destijds beter had kunnen melden aan de gemeenteraad.

Burgemeester Maastricht: 'Huis gekocht vóór spionage-affaire'

De koop van een huis van een directe betrokkene in de Maastrichtse spionage-affaire door burgemeester Annemarie Penn-te Strake vond plaats voordat die affaire speelde.

Vraagtekens bij aankoop woning burgemeester Maastricht

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht kocht in 2018 een huis van Wim Lousberg. Hij is directeur van een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen dat de hoofdrol speelde in de Maastrichtse spionage-affaire.

Draagcapaciteit MECC deed Maastricht uiteindelijk de das om

Rotterdam Ahoy bleek betere papieren te hebben dan het MECC en verwelkomt in 2020 het Songfestival. Tijdens een persconferentie werd duidelijk dat de draagcapaciteit van de spanten van het MECC uiteindelijk de oorzaak was van het verlies van Maastricht.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts