Maastrichts college doorstaat spionagedebat probleemloos

Het gemeentebestuur van Maastricht heeft het raadsdebat over de zogeheten spionagekwestie probleemloos doorstaan.

Burgemeester Penn stelt vertrouwensvraag: 'Ik wil zekerheid'

Burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake heeft in de extra gemeenteraadsvergadering over de zogeheten spionagekwestie de vertrouwensvraag gesteld.

Burgemeester Maastricht niet gevoelig voor bierbekergelazer

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht houdt vast aan het verbod op bier in glas tijdens carnaval bij de buitentaps.

Hasselt wil banden aanhalen met Maastricht

De nieuwe burgemeester van de Belgisch-Limburgse hoofdstad Hasselt wil de banden met Maastricht aanhalen. Daartoe heeft de kersverse burgemeester Steven Vandeput onlangs een gesprek gehad met burgemeester Annemarie Penn van Maastricht.

Minister wil onderzoek naar criminaliteit woonwagenkampen

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren stelt een onderzoek in naar criminaliteit op woonwagenkampen.

Duizenden jassen ingezameld: daklozen winterproof

In Maastricht zijn vrijdagochtend 3830 warme jassen overhandigd aan hulporganisaties voor daklozen.

Burgemeester geeft gas op virtueel stratencircuit Maastricht

In Maastricht is woensdagavond officieel het virtueel Formule 1 stratencircuit geopend.

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 stemmen stembureau Stadhuis Sittard
Burgemeesters: 'Elektronisch stemmen opnieuw invoeren'

Tijdens verkiezingen zou er weer elektronisch gestemd moeten worden.

Burgemeester Maastricht brengt nachtelijke stem uit

De eerste stemmen in Maastricht zijn al uitgebracht. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake en Martin Paul, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Universiteit Maastricht, hebben rond middernacht al gestemd in de Muziekgieterij aan de Boschstraat.

Lilianne Ploumen: 'Antwoorden minister nogal mager'

PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen uit Maastricht is niet tevreden over de antwoorden die minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken geeft op haar vragen over het doorontwikkelen van de Zuid-Limburgse economie.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app