Burgemeester Annemarie Penn-te Strake Maastricht_HD

Penn: 'Bij onveilig gevoel, schiet Fieldlab doel voorbij'

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht adviseert haar collega om het coronaproefevenement in Breda uit te stellen. "Het doel van het Fieldlab is om te testen. Als het testen niet per se nodig is en het geeft veel verzet dan is het beter om dit evenement even uit te stellen."

Annemarie Penn (29 mrt 2020)
Opening terrassen: 'Mensen geen worst blijven voorhouden'

Als het aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht ligt, gaan de terrassen op 28 april weer open.

Terrassen Maastricht Kesselskade (27 feb. 2021)
Terrasuitbreiding in Maastricht zodra lockdown eindigt

De horecaondernemers in Maastricht mogen, zodra de lockdown voorbij is, hun terrassen weer uitbreiden.

Terrassen Maastricht Kesselskade
'Begrip voor actie horeca, maar terras kan nog niet open'

Burgemeester Annemarie Penn- te Strake van Maastricht begrijpt heel goed dat de horeca met het illegaal openen van de terrassen het signaal af wil geven dat het echt niet langer meer vol te houden is. Maar er zal toch gehandhaafd worden op het naleven van de coronamaatregelen.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht (25 feb 2021)
Maastricht wil tot 2023 door met burgemeester Penn

De gemeenteraad van Maastricht wil dat Annemarie Penn-te Strake aanblijft als burgemeester van Maastricht tot de zomer van 2023.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake Maastricht_HD
Penn na persconferentie Rutte: zorgen om smalle straatjes

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht maakt zich zorgen over de beperkte openstelling van winkels, die demissionair minister-president Mark Rutte dinsdagavond heeft aangekondigd.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake Maastricht_HD
Burgemeester Penn: 'Compliment voor voetbalsupporters'

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht is blij met de MVV-supporters die dinsdagavond door de binnenstad trokken om Maastricht te beschermen tegen relschoppers.

Carnaval bier drinken
Geen alcohol op straat tijdens carnaval in Maastricht

Het drinken van alcohol op straat en het bezit van alcohol in het openbaar wordt tijdens de carnavalsdagen in Maastricht verboden.

Annemarie Penn (29 mrt 2020)
Penn over avondklok: 'Bij excessen wordt opgetreden'

Bij invoering van een avondklok zal de politie bij excessen ingrijpen door bonnen uit te delen. Dat verwacht Annemarie Penn-te Strake, voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg en burgemeester van Maastricht.

avondklok, winkels dicht, winkelsluiting (stock)
Penn: 'Nog onvoldoende redenen voor avondklok'

Voorzitter Annemarie Penn-te Strake van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft begrip voor het verlengen van de lockdown tot 9 februari.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane