avondklok, winkels dicht, winkelsluiting (stock)

Penn: 'Nog onvoldoende redenen voor avondklok'

Voorzitter Annemarie Penn-te Strake van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft begrip voor het verlengen van de lockdown tot 9 februari.

Annemarie Penn (29 mrt 2020)
Burgemeesters: zoek grenzen coronamaatregelen niet op

Zoek de grenzen van de coronamaatregelen niet op. Die oproep doen de veiligheidsregio Zuid-Limburg en de burgemeesters van de zestien gemeenten die er onder vallen woensdag.

Drukte Maastricht (14 dec 2020)
Penn hoopt niet op grensshoppers: 'Wees solidair'

Annemarie Penn-te Strake hoopt dat Limburgers nu niet massaal in België gaan shoppen nu aan deze kant van de grens de winkels dicht zijn vanwege de harde lockdown.

flikken maastricht burgemeester (13 dec 2020)
Teken van Verdienste voor Flikken Maastricht

Flikken Maastricht heeft het Teken van Verdienste van de stad Maastricht gekregen.

Drukte Maastricht 29 nov 2020
Maastricht heeft vertrouwen in aanpak decemberdrukte

De gemeente Maastricht verwacht dat de getroffen maatregelen voldoende zijn om de decemberdrukte in de binnenstad in goede banen te leiden.

Corona en winkelen in Maastricht (29 nov 2020)
Redelijk rustig in winkelstraten Maastricht en Roermond

De drukte in het winkelcentrum van Maastricht viel zaterdag mee. Ook in het anders drukke Designer Outlet Center in Roermond was het erg rustig, blijkt uit een rondgang.

Druk Maastricht (29 nov 2020)
85 procent winkelpubliek Maastricht zaterdag was Waals

Van al het winkelend publiek in de binnenstad van Maastricht afgelopen zaterdag was maar liefst 85 procent van Waalse afkomst.

Confetti
Politieke vragen over drukte: 'Wat mag met carnaval?'

De drukte in de Maastrichtse binnenstad heeft de Liberale Partij Maastricht aan het denken gezet. Omdat burgemeester Annemarie Penn-te Strake volgens de partij drukke koopzondagen en demonstraties in de stad toestaat, wil LPM weten wat er met carnaval mag.

Druk Maastricht (29 nov 2020)
'Nederlandse politie moet Belgische funshoppers beboeten'

Burgemeester Marino Keulen van de Belgische grensgemeente Lanaken wil dat de Nederlandse politie harder optreedt tegen Belgen die in Limburg gaan shoppen. Hij roept de politie op de tanden te laten zien.

Drukte binnenstad stad Maastricht (29 nov 2020)
Penn over drukte: 'Grens voor Belgen sluiten onacceptabel'

Belgen aan de grens weren om te voorkomen dat het te druk wordt in de binnenstad vindt de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake 'onacceptabel'.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV