Lockdown

Burgemeester Maastricht pleit voor korte en harde lockdown

Een korte, harde lockdown en vervolgens 2G. Dat is wat betreft de burgemeester Annemarie Penn van Maastricht op dit moment de beste aanpak van de coronacrisis.

Tafel poetsen, restaurant, coronavirus
Penn over coronaregels: 'Het is een wake-up call'

De verscherpte maatregelen die de komende drie weken van kracht zijn, moeten volgens burgemeester Annemarie Penn van Maastricht een echte wake-up call zijn. "Het gaat niet goed en we moeten het met elkaar beter doen."

ANP-438233185
Handhaving coronacheck: 'Zondagavond wordt spannend'

De tweede avond waarin de coronacheck voor de horeca verplicht is, moet voor burgemeester Annemarie Penn van Maastricht uitwijzen hoe goed de horeca zich aan de regels houdt.

tiny houses
Gemeentes kunnen sneller bouwen voor woningzoekenden

Het Rijk, de Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het COA hebben donderdagmorgen het Integratie Akkoord Limburg gesloten. Een overeenkomst waardoor het aantrekkelijk voor gemeenten is om snel woningen te realiseren voor statushouders en andere woningzoekenden.

Terras weer open Heerlen, bier, pils (28 apr 2021)
Geen incidenten bij heropening terrassen

De heropening van de terrassen nadat de horeca vanwege de coronacrisis maandenlang gesloten is gebleven, is woensdag rustig verlopen.

Wachtrij Designer Outlet (29 nov 2020)
Burgemeesters kritisch op laten doorgaan druk Black Friday

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad hadden het kabinet gevraagd om Black Friday in fysieke winkels te verbieden. Dit is zondag bekend gemaakt. Ook burgemeester Rianne Donders van Roermond is kritisch over het laten doorgaan van het koopjesfestijn.

gesloten (27 jul 2020)
Penn over maatregelen: 'We hebben het zelf verpest'

De strenge maatregelen die zijn afgekondigd om het coronavirus in te dammen, zijn ook voor het minder zwaar getroffen Zuid-Limburg van het grootste belang. "Anders zijn we over twee weken net zo rood als de rest van het land", zegt Annemarie Penn, burgemeester van Maastricht.

Epen zomer Zuid-Limburg lente
Conferentie: gemeenschappelijke agenda voor Zuid-Limburg

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten willen een gemeenschappelijk agenda opstellen waarmee ze aan de slag willen richting de politiek in Den Haag, Europa en Düsseldorf, de zetel van de regering van Noordrijn-Westfalen.

Mondkapje
Burgemeesters neigen naar mondkapjesplicht

De burgemeesters van het Veiligheidsberaad lijken voor een mondkapjesplicht te zijn. "Er moet een offer worden gebracht om corona tegen te gaan", stelt Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, voorafgaand aan het overleg.

Tourversie Amstel Gold Race 2019
Penn positief over doorgaan Amstel Gold Race

Annemarie Penn is als voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg positief gestemd over het doorgaan van wielerkoersen als de Amstel Gold Race en de Binck Bank Tour.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten