Overslaan en naar de inhoud gaan

Anna van der Breggen wint negende etappe Giro Rosa

Geplaatst opzaterdag 13 juli 2019 - 19:40

Anna van der Breggen heeft de negende etappe in de Giro Rosa gewonnen.

De renster van het Boels-Dolmans Cycling Team kwam in de voorlaatste etappe van deze Italiaanse rittenkoers met 17 seconden voorsprong op Annemiek van Vleuten in Montasio over de meet.

Annemiek van Vleuten
De renster van het Limburgse team moest Annemiek van Vleuten enkele kilometers voor de finish nog laten gaan, maar kreeg de leidster in het klassement in de laatste kilometer te pakken.
Zeven rensters gingen er na het vertrek in Gemona vandoor, maar werden na een vlucht van 80 kilometer weer door het peloton opgeslokt. Negen kilometer voor de finish in het op 1500 meter hoogte gelegen Montasio trokken Van Vleuten, Spratt, Moolman en Brand ten aanval. Het kwartet kreeg even later gezelschap van Van der Breggen.

Slotkilometer
Van Vleuten en Van der
Breggen lieten de andere koplopers achter, maar vier kilometer voor de finish moest ook Van der Breggen passen. In de slotkilometer wist zij Van Vleuten bij te benen en kwam in haar eentje over de streep. Met nog een etappe te gaan heeft Van Vleuten de leiding stevig in handen. Zij staat 3 minuten en 50 seconden voor op Van der Breggen.

De ontknoping van het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen