Overslaan en naar de inhoud gaan

Anna van der Breggen wint negende etappe Giro Rosa

Geplaatst opzaterdag 13 juli 2019 - 19:40

Anna van der Breggen heeft de negende etappe in de Giro Rosa gewonnen.

De renster van het Boels-Dolmans Cycling Team kwam in de voorlaatste etappe van deze Italiaanse rittenkoers met 17 seconden voorsprong op Annemiek van Vleuten in Montasio over de meet.

Annemiek van Vleuten
De renster van het Limburgse team moest Annemiek van Vleuten enkele kilometers voor de finish nog laten gaan, maar kreeg de leidster in het klassement in de laatste kilometer te pakken.
Zeven rensters gingen er na het vertrek in Gemona vandoor, maar werden na een vlucht van 80 kilometer weer door het peloton opgeslokt. Negen kilometer voor de finish in het op 1500 meter hoogte gelegen Montasio trokken Van Vleuten, Spratt, Moolman en Brand ten aanval. Het kwartet kreeg even later gezelschap van Van der Breggen.

Slotkilometer
Van Vleuten en Van der
Breggen lieten de andere koplopers achter, maar vier kilometer voor de finish moest ook Van der Breggen passen. In de slotkilometer wist zij Van Vleuten bij te benen en kwam in haar eentje over de streep. Met nog een etappe te gaan heeft Van Vleuten de leiding stevig in handen. Zij staat 3 minuten en 50 seconden voor op Van der Breggen.

De ontknoping van het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen