Overslaan en naar de inhoud gaan

Animo onderwijsstaking groot onder basisscholen

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 18:08

Bijna 80 basisscholen en twee middelbare scholen in Limburg hebben zich tot nu toe aangemeld voor de grote onderwijsstaking op 6 november.

Dat blijkt uit een tussenstand donderdagmiddag van onderwijsbond Aob. Het aantal deelnemende scholen loopt nog verder op.

Voortgezet onderwijs
De middelbare scholen in Limburg die meestaken, zijn het Charlemagne College in Kerkrade en beide locaties van het Connect College in Echt-Susteren.

Primair onderwijs
De 79 basisscholen die dichtgaan die dag, liggen verspreid over heel Limburg, met een concentratie in het verstedelijkte Zuid-Limburg.

Knelpunten
Met de staking in het primair en voortgezet onderwijs willen de onderwijsbonden afdwingen dat er extra geld komt. Ze willen dat er een oplossing komt voor de hoge werkdruk, het lerarentekort en de lage salarissen in het onderwijs. De Tweede Kamer behandelt op 6 november de onderwijsbegroting. De bonden roepen belanghebbenden op om die dag zoveel mogelijk protesten te laten horen via sociale media.

Bijeenkomsten
Op verschillende plaatsen in het land zijn er actiebijeenkomsten. De grootste is op de Dam in Amsterdam. Voor leraren en docenten uit Limburg is een grote inloopbijeenkomst georganiseerd in popcentrum De Effenaar in Eindhoven.

Overzicht
Op de onderstaande kaart is te zien welke scholen in Limburg meestaken op 6 november.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen