Overslaan en naar de inhoud gaan

Animo onderwijsstaking groot onder basisscholen

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 18:08

Bijna 80 basisscholen en twee middelbare scholen in Limburg hebben zich tot nu toe aangemeld voor de grote onderwijsstaking op 6 november.

Dat blijkt uit een tussenstand donderdagmiddag van onderwijsbond Aob. Het aantal deelnemende scholen loopt nog verder op.

Voortgezet onderwijs
De middelbare scholen in Limburg die meestaken, zijn het Charlemagne College in Kerkrade en beide locaties van het Connect College in Echt-Susteren.

Primair onderwijs
De 79 basisscholen die dichtgaan die dag, liggen verspreid over heel Limburg, met een concentratie in het verstedelijkte Zuid-Limburg.

Knelpunten
Met de staking in het primair en voortgezet onderwijs willen de onderwijsbonden afdwingen dat er extra geld komt. Ze willen dat er een oplossing komt voor de hoge werkdruk, het lerarentekort en de lage salarissen in het onderwijs. De Tweede Kamer behandelt op 6 november de onderwijsbegroting. De bonden roepen belanghebbenden op om die dag zoveel mogelijk protesten te laten horen via sociale media.

Bijeenkomsten
Op verschillende plaatsen in het land zijn er actiebijeenkomsten. De grootste is op de Dam in Amsterdam. Voor leraren en docenten uit Limburg is een grote inloopbijeenkomst georganiseerd in popcentrum De Effenaar in Eindhoven.

Overzicht
Op de onderstaande kaart is te zien welke scholen in Limburg meestaken op 6 november.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen