Overslaan en naar de inhoud gaan

'Angstcultuur binnen OM Limburg'

Geplaatst opmaandag 2 mei 2016 - 23:36

De Onderzoeksraad Integriteit Overheid (OIO) onderzoekt of er sprake is van een angst- en afrekencultuur bij het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg.

Die zou gevaar vormen voor het goed functioneren van de openbare dienst.

Dat melden de Limburgse kranten dinsdag. Onder meer hoofdofficier Roger Bos en de parketleiding worden doorgelicht door het OIO.

Arbeidsconflict
Twee medewerkers van het OM hebben aan de bel getrokken: een officier van justitie en een medewerkster Beleid en Strategie. Zij zijn allebei verwikkeld in een arbeidsconflict. Beiden willen niet reageren. In een eerste reactie laat het College van procureurs-generaal weten de brief van de OIO te hebben ontvangen.

In gesprek
"Het college neemt dergelijke signalen altijd serieus. We gaan op korte termijn met de Onderzoeksraad in gesprek." De inspectie richt zich ook op mogelijke financiële belangenverstrengeling. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het OM in Limburg wordt al sinds 2013 gehouden in Lumière Cinema in Maastricht. De zakelijk directeur van deze bioscoop is de man van het hoofd Beleid en Strategie van het OM Limburg.

Journalisten Jos Emonts en Marco van Kampen van Dagblad De Limburger over de problemen bij het Limburgse OM.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ex-kamerlid en oud-politiechef onderzoeken OM Limburg
Toga advocaat
'OIO keek nog nooit naar misstanden binnen OM'
'Verdachten loverboy-zaak Valkenburg niet thuis opgezocht'
Roger Bos uitte harde kritiek op veroordeelde agent
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen