Overslaan en naar de inhoud gaan

'Angstcultuur binnen OM Limburg'

Geplaatst opmaandag 2 mei 2016 - 23:36

De Onderzoeksraad Integriteit Overheid (OIO) onderzoekt of er sprake is van een angst- en afrekencultuur bij het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg.

Die zou gevaar vormen voor het goed functioneren van de openbare dienst.

Dat melden de Limburgse kranten dinsdag. Onder meer hoofdofficier Roger Bos en de parketleiding worden doorgelicht door het OIO.

Arbeidsconflict
Twee medewerkers van het OM hebben aan de bel getrokken: een officier van justitie en een medewerkster Beleid en Strategie. Zij zijn allebei verwikkeld in een arbeidsconflict. Beiden willen niet reageren. In een eerste reactie laat het College van procureurs-generaal weten de brief van de OIO te hebben ontvangen.

In gesprek
"Het college neemt dergelijke signalen altijd serieus. We gaan op korte termijn met de Onderzoeksraad in gesprek." De inspectie richt zich ook op mogelijke financiële belangenverstrengeling. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het OM in Limburg wordt al sinds 2013 gehouden in Lumière Cinema in Maastricht. De zakelijk directeur van deze bioscoop is de man van het hoofd Beleid en Strategie van het OM Limburg.

Journalisten Jos Emonts en Marco van Kampen van Dagblad De Limburger over de problemen bij het Limburgse OM.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ex-kamerlid en oud-politiechef onderzoeken OM Limburg
Toga advocaat
'OIO keek nog nooit naar misstanden binnen OM'
'Verdachten loverboy-zaak Valkenburg niet thuis opgezocht'
Roger Bos uitte harde kritiek op veroordeelde agent
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen