Overslaan en naar de inhoud gaan

'Angstcultuur binnen OM Limburg'

Geplaatst opmaandag 2 mei 2016 - 23:36

De Onderzoeksraad Integriteit Overheid (OIO) onderzoekt of er sprake is van een angst- en afrekencultuur bij het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg.

Die zou gevaar vormen voor het goed functioneren van de openbare dienst.

Dat melden de Limburgse kranten dinsdag. Onder meer hoofdofficier Roger Bos en de parketleiding worden doorgelicht door het OIO.

Arbeidsconflict
Twee medewerkers van het OM hebben aan de bel getrokken: een officier van justitie en een medewerkster Beleid en Strategie. Zij zijn allebei verwikkeld in een arbeidsconflict. Beiden willen niet reageren. In een eerste reactie laat het College van procureurs-generaal weten de brief van de OIO te hebben ontvangen.

In gesprek
"Het college neemt dergelijke signalen altijd serieus. We gaan op korte termijn met de Onderzoeksraad in gesprek." De inspectie richt zich ook op mogelijke financiële belangenverstrengeling. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het OM in Limburg wordt al sinds 2013 gehouden in Lumière Cinema in Maastricht. De zakelijk directeur van deze bioscoop is de man van het hoofd Beleid en Strategie van het OM Limburg.

Journalisten Jos Emonts en Marco van Kampen van Dagblad De Limburger over de problemen bij het Limburgse OM.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ex-kamerlid en oud-politiechef onderzoeken OM Limburg
Toga advocaat
'OIO keek nog nooit naar misstanden binnen OM'
'Verdachten loverboy-zaak Valkenburg niet thuis opgezocht'
Roger Bos uitte harde kritiek op veroordeelde agent
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen