Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Angst heerst bij failliet Op=Op Voordeelshop

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 6:00

Medewerkers van het failliet verklaarde Op=Op Voordeelshop maken zich grote zorgen over hun nabije toekomst. Ze vragen zich af of hun salaris nog wordt uitbetaald.

De discounter, met name bekend vanwege de formule om A-merken van verzorgings- en huishoudartikelen tegen lage prijzen te verkopen, telt in Nederland 150 filialen. Daarvan staan er acht in Limburg.

Schappen niet bijgevuld
Medewerkers zijn boos, maar vooral bang over de gevolgen van het faillissement. Dat blijkt uit een rondgang van L1. "Ik wist er zelf niks van. Ik stond in de winkel, keek even op mijn mail en zag ineens het nieuws", zegt een hulpkracht, die anoniem wil blijven. Wel had de medewerker al een onderbuikgevoel dat er iets goed mis was met het bedrijf. "De schappen werden al een maand niet bijgevuld, tot grote frustratie van sommige klanten."

Geruchten
Daardoor gingen er al geruchten door de wijk. "We weten al maanden niet waar we aan toe zijn. Als ik iets aan mijn leidinggevende vroeg, vertelde die mij niets te weten." En dat is nu nog steeds zo. "We hebben ons salaris van maart nog niet gehad en ik moet wel om 09:00 uur de winkel openen. Maar word ik daarvoor wel uitbetaald? Ik zou het niet weten."

Onder druk gezet
Het bedrijf voerde de afgelopen jaren de nodige bezuinigen door. Zo moesten hulpkrachten van soms pas achttien jaar oud in hun eentje 's avonds de winkel sluiten. "In een buurt met veel criminaliteit niet altijd een even veilige klus", vertelt de medewerker. Daarnaast voelen medewerkers zich erg onder druk gezet door het bedrijf. Het is de medewerkers verboden om pers te woord te staan.

Volgens retailexpert Paul Moers is de val van Op=Op geen verrassing, zo vertelt hij L1. "Ze zitten in een branche waarin ze flinke competitie hebben. Denk aan een Kruidvat en Etos. De koopkracht trekt aan en mensen zien de noodzaak van discounters niet zozeer."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen