Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Angst heerst bij failliet Op=Op Voordeelshop

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 6:00

Medewerkers van het failliet verklaarde Op=Op Voordeelshop maken zich grote zorgen over hun nabije toekomst. Ze vragen zich af of hun salaris nog wordt uitbetaald.

De discounter, met name bekend vanwege de formule om A-merken van verzorgings- en huishoudartikelen tegen lage prijzen te verkopen, telt in Nederland 150 filialen. Daarvan staan er acht in Limburg.

Schappen niet bijgevuld
Medewerkers zijn boos, maar vooral bang over de gevolgen van het faillissement. Dat blijkt uit een rondgang van L1. "Ik wist er zelf niks van. Ik stond in de winkel, keek even op mijn mail en zag ineens het nieuws", zegt een hulpkracht, die anoniem wil blijven. Wel had de medewerker al een onderbuikgevoel dat er iets goed mis was met het bedrijf. "De schappen werden al een maand niet bijgevuld, tot grote frustratie van sommige klanten."

Geruchten
Daardoor gingen er al geruchten door de wijk. "We weten al maanden niet waar we aan toe zijn. Als ik iets aan mijn leidinggevende vroeg, vertelde die mij niets te weten." En dat is nu nog steeds zo. "We hebben ons salaris van maart nog niet gehad en ik moet wel om 09:00 uur de winkel openen. Maar word ik daarvoor wel uitbetaald? Ik zou het niet weten."

Onder druk gezet
Het bedrijf voerde de afgelopen jaren de nodige bezuinigen door. Zo moesten hulpkrachten van soms pas achttien jaar oud in hun eentje 's avonds de winkel sluiten. "In een buurt met veel criminaliteit niet altijd een even veilige klus", vertelt de medewerker. Daarnaast voelen medewerkers zich erg onder druk gezet door het bedrijf. Het is de medewerkers verboden om pers te woord te staan.

Volgens retailexpert Paul Moers is de val van Op=Op geen verrassing, zo vertelt hij L1. "Ze zitten in een branche waarin ze flinke competitie hebben. Denk aan een Kruidvat en Etos. De koopkracht trekt aan en mensen zien de noodzaak van discounters niet zozeer."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen