Overslaan en naar de inhoud gaan

Angela Schijf Engelbewaarder in Dagboek van een Herdershond

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 5:59

Angela Schijf krijgt een hoofdrol in de musical Dagboek van een Herdershond, die in mei en juni gaat spelen in Maastricht.

In het verhaal over kapelaan Erik Odekerke die in het begin van de 20ste eeuw getuige is van de opkomst van de mijnbouw, krijgt ze de rol van Engelbewaarder die de hoofdpersoon af en toe bemoedigend toespreekt.

Meer dan stem
In de televisieserie waar de musical op is gebaseerd, was de Engelbewaarder alleen een stem. In de theaterversie van regisseur Servé Hermans en producent Albert Verlinde krijgt Schijf als Engelbewaarder een plaats op de planken. Deze productie is de derde keer dat Schijf samenwerkt met Servé Hermans. Dat gebeurde voor het laatst in de film (R)Evolutie die later dit jaar te zien is.

De Flikken Maastricht-actrice was twintig jaar geleden voor het laatst in een musical te zien.

Cast
Met Angela Schijf begint de cast steeds meer vorm te krijgen. Joes Brauers speelt hoofdpersoon Erik Odekerke. Andere bekende namen in de musicalversie Dagboek van een Herdershond zijn Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten. De teksten zijn geschreven door André Breedland, de muziek is van Ad van Dijk.

Televisieserie
Dagboek van een Herdershond was tussen 1978 en 1980 een legendarische televisieserie, die zich afspeelt in het Geleen van 1914. Op dat moment nog een dorpje dat zich snel ontwikkelde tot mijnstadje met alle gevolgen voor het rijke Roomse leven van dien.

De musicalversie is in mei en juni 2022 te zien in het MECC in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen