Overslaan en naar de inhoud gaan

Andy Rossel stopt als lid Provinciale Staten

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 20:38

Andy Rossel stopt als lid van de Provinciale Staten namens GroenLinks.

Hij stopt vanwege persoonlijke omstandigheden, niet om politieke redenen.

Herkozen
Rossel maakte vanaf 2015 deel uit van het Limburgs Parlement. Bij de verkiezingen in maart van dit jaar werd hij herkozen als derde op de kandidatenlijst. GroenLinks ging toen van twee naar vier zetels.

GroenLinks
Rossel is lid van GroenLinks sinds 2006. Vanaf 2010 was hij gemeenteraadslid in Kerkrade. In 2015 stapte hij over naar de provinciale politiek.

Erkentelijk
In een persbericht zegt GroenLinks-Limburg Andy Rossel 'enorm erkentelijk' te zijn voor het vele werk dat hij voor GroenLinks, de fractie en de Limburgers heeft verricht in het Limburgs Parlement. "Met name zijn enorme gedrevenheid, gedetailleerde kennis van zaken en zijn persoonlijkheid zullen wij enorm gaan missen. Wij wensen hem het allerbeste", aldus GroenLinks-Limburg.

Opvolger
Rossel was de laatste weken al niet meer bij vergaderingen in het gouvernement. Hij stopt officieel op 7 februari 2020. Zijn opvolger is Odin Westen uit Heerlen. Hij stond vijfde op de kandidatenlijst en is ook voorzitter van het COC-Limburg. Sinds kort was hij al burgercommissielid voor GroenLinks.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen