Overslaan en naar de inhoud gaan

Andy Rossel stopt als lid Provinciale Staten

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 20:38

Andy Rossel stopt als lid van de Provinciale Staten namens GroenLinks.

Hij stopt vanwege persoonlijke omstandigheden, niet om politieke redenen.

Herkozen
Rossel maakte vanaf 2015 deel uit van het Limburgs Parlement. Bij de verkiezingen in maart van dit jaar werd hij herkozen als derde op de kandidatenlijst. GroenLinks ging toen van twee naar vier zetels.

GroenLinks
Rossel is lid van GroenLinks sinds 2006. Vanaf 2010 was hij gemeenteraadslid in Kerkrade. In 2015 stapte hij over naar de provinciale politiek.

Erkentelijk
In een persbericht zegt GroenLinks-Limburg Andy Rossel 'enorm erkentelijk' te zijn voor het vele werk dat hij voor GroenLinks, de fractie en de Limburgers heeft verricht in het Limburgs Parlement. "Met name zijn enorme gedrevenheid, gedetailleerde kennis van zaken en zijn persoonlijkheid zullen wij enorm gaan missen. Wij wensen hem het allerbeste", aldus GroenLinks-Limburg.

Opvolger
Rossel was de laatste weken al niet meer bij vergaderingen in het gouvernement. Hij stopt officieel op 7 februari 2020. Zijn opvolger is Odin Westen uit Heerlen. Hij stond vijfde op de kandidatenlijst en is ook voorzitter van het COC-Limburg. Sinds kort was hij al burgercommissielid voor GroenLinks.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen