Overslaan en naar de inhoud gaan

Andy Rossel stopt als lid Provinciale Staten

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 20:38

Andy Rossel stopt als lid van de Provinciale Staten namens GroenLinks.

Hij stopt vanwege persoonlijke omstandigheden, niet om politieke redenen.

Herkozen
Rossel maakte vanaf 2015 deel uit van het Limburgs Parlement. Bij de verkiezingen in maart van dit jaar werd hij herkozen als derde op de kandidatenlijst. GroenLinks ging toen van twee naar vier zetels.

GroenLinks
Rossel is lid van GroenLinks sinds 2006. Vanaf 2010 was hij gemeenteraadslid in Kerkrade. In 2015 stapte hij over naar de provinciale politiek.

Erkentelijk
In een persbericht zegt GroenLinks-Limburg Andy Rossel 'enorm erkentelijk' te zijn voor het vele werk dat hij voor GroenLinks, de fractie en de Limburgers heeft verricht in het Limburgs Parlement. "Met name zijn enorme gedrevenheid, gedetailleerde kennis van zaken en zijn persoonlijkheid zullen wij enorm gaan missen. Wij wensen hem het allerbeste", aldus GroenLinks-Limburg.

Opvolger
Rossel was de laatste weken al niet meer bij vergaderingen in het gouvernement. Hij stopt officieel op 7 februari 2020. Zijn opvolger is Odin Westen uit Heerlen. Hij stond vijfde op de kandidatenlijst en is ook voorzitter van het COC-Limburg. Sinds kort was hij al burgercommissielid voor GroenLinks.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen