Overslaan en naar de inhoud gaan

Andy Rossel (GroenLinks) van Kerkrade naar provincie

Geplaatst opzaterdag 15 november 2014 - 16:58

Andy Rossel stopt in het voorjaar als raadslid voor GroenLinks in Kerkrade.

Rossel werd zaterdag door de ledenvergadering van GroenLinks Limburg op de tweede plaats gezet van de lijst voor de provinciale verkiezingen van maart. Hij staat direct achter lijsttrekker Carla Brugman. Normaal gesproken is dat een verkiesbare plek.

'Politiek verder'
Rossel vormt nu een eenmansfractie in de Kerkraadse gemeenteraad. Hij wil overstappen naar de provincie omdat hij "politiek verder wil komen, want Kerkrade wordt nooit een bolwerk van GroenLinks."

Hij wordt in Kerkrade opgevolgd door Mieke van Soest. Die is nu burgercommissielid.

Tegen voorstel in
Zittend statenlid Cees Moison uit Roermond werd door de ledenvergadering van GroenLinks op de derde plaats gekozen. Daarmee gingen de leden in tegen het voorstel van de kandidatencommissie. Die had Moison pas op de zesde plaats gezet.

Moison blijft daarnaast ook fractievoorzitter in de raad van Roermond. Maar als hij door de partij gedwongen wordt een keuze te maken, dan kiest hij voor de provincie.

Anderen op de lijst
Oud-gemeenteraadslid Marij Pollux uit Venlo staat vierde op de kandidatenlijst, Wim Janssen vijfde. Hij is voorzitter van de dorpsraad in Arcen. Voormalig raadslid Willem Verhaeg uit Sittard-Geleen werd op de zesde plaats gekozen.

GroenLinks heeft momenteel drie zetels in het Limburgs Parlement.

Lees ook: Brugman nieuwe lijsttrekker van GroenLinks-Limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote zorgen over dreigend tekort aan seniorenwoningen
GroenLinks wil meer transparantie over asielopvang
GroenLinks wil verklaring voor terugloop hotelbranche
Hoe wordt Mook en Middelaar socialer en veiliger?
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen