Overslaan en naar de inhoud gaan

Andy Rossel (GroenLinks) van Kerkrade naar provincie

Geplaatst opzaterdag 15 november 2014 - 16:58

Andy Rossel stopt in het voorjaar als raadslid voor GroenLinks in Kerkrade.

Rossel werd zaterdag door de ledenvergadering van GroenLinks Limburg op de tweede plaats gezet van de lijst voor de provinciale verkiezingen van maart. Hij staat direct achter lijsttrekker Carla Brugman. Normaal gesproken is dat een verkiesbare plek.

'Politiek verder'
Rossel vormt nu een eenmansfractie in de Kerkraadse gemeenteraad. Hij wil overstappen naar de provincie omdat hij "politiek verder wil komen, want Kerkrade wordt nooit een bolwerk van GroenLinks."

Hij wordt in Kerkrade opgevolgd door Mieke van Soest. Die is nu burgercommissielid.

Tegen voorstel in
Zittend statenlid Cees Moison uit Roermond werd door de ledenvergadering van GroenLinks op de derde plaats gekozen. Daarmee gingen de leden in tegen het voorstel van de kandidatencommissie. Die had Moison pas op de zesde plaats gezet.

Moison blijft daarnaast ook fractievoorzitter in de raad van Roermond. Maar als hij door de partij gedwongen wordt een keuze te maken, dan kiest hij voor de provincie.

Anderen op de lijst
Oud-gemeenteraadslid Marij Pollux uit Venlo staat vierde op de kandidatenlijst, Wim Janssen vijfde. Hij is voorzitter van de dorpsraad in Arcen. Voormalig raadslid Willem Verhaeg uit Sittard-Geleen werd op de zesde plaats gekozen.

GroenLinks heeft momenteel drie zetels in het Limburgs Parlement.

Lees ook: Brugman nieuwe lijsttrekker van GroenLinks-Limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote zorgen over dreigend tekort aan seniorenwoningen
GroenLinks wil meer transparantie over asielopvang
GroenLinks wil verklaring voor terugloop hotelbranche
Hoe wordt Mook en Middelaar socialer en veiliger?
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen