Overslaan en naar de inhoud gaan

Andy de Heus-zaak op losse schroeven: advocaat stapt op

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 11:01

De zaak tegen Ronnie S. (51), hoofdverdachte voor de moord op Andy de Heus, staat op losse schroeven. Advocaat Serge Weening heeft de verdediging van Ronnie neergelegd.

Dinsdag zou de inhoudelijke behandeling van de zaak starten, gevolgd door de eis van justitie. De kans is aanzienlijk dat het proces wordt vertraagd.

Lees ook: Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus

Ron mag kiezen
Ronnie wordt dinsdagmorgen gewoon in de rechtbank verwacht. "We starten wel gewoon en er wordt met de verdachte besproken wat hij wil", zegt een woordvoerster van de rechtbank. "Afhankelijk daarvan wordt bekeken of de inhoudelijke behandeling plaatsvindt."

Twee alternatieven
Er bestaan twee alternatieven. De Sittardse moordverdachte kan ervoor kiezen zichzelf te verdedigen. Een tweede optie is het strikken van een nieuwe advocaat. Het is echter de vraag of een nieuwe advocaat zonder degelijke voorbereiding een zaak van deze orde aanvliegt.

Lees ook: Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Zaak vertraagd
Waarschijnlijk kiest Ronnie voor een nieuwe advocaat en wordt de zaak vertraagd, bevestigt vertrekkend advocaat Serge Weening. "Ik help hem bij het vinden van een nieuwe advocaat, maar die moet vervolgens ook nog alle stukken lezen. Dat zal even duren. Dinsdag gaat dan niet door." Weening wil niet zeggen waarom hij de verdediging neerlegt. "Dat is tussen mij en cliënt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen