Overslaan en naar de inhoud gaan

Andy de Heus-zaak op losse schroeven: advocaat stapt op

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 11:01

De zaak tegen Ronnie S. (51), hoofdverdachte voor de moord op Andy de Heus, staat op losse schroeven. Advocaat Serge Weening heeft de verdediging van Ronnie neergelegd.

Dinsdag zou de inhoudelijke behandeling van de zaak starten, gevolgd door de eis van justitie. De kans is aanzienlijk dat het proces wordt vertraagd.

Lees ook: Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus

Ron mag kiezen
Ronnie wordt dinsdagmorgen gewoon in de rechtbank verwacht. "We starten wel gewoon en er wordt met de verdachte besproken wat hij wil", zegt een woordvoerster van de rechtbank. "Afhankelijk daarvan wordt bekeken of de inhoudelijke behandeling plaatsvindt."

Twee alternatieven
Er bestaan twee alternatieven. De Sittardse moordverdachte kan ervoor kiezen zichzelf te verdedigen. Een tweede optie is het strikken van een nieuwe advocaat. Het is echter de vraag of een nieuwe advocaat zonder degelijke voorbereiding een zaak van deze orde aanvliegt.

Lees ook: Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Zaak vertraagd
Waarschijnlijk kiest Ronnie voor een nieuwe advocaat en wordt de zaak vertraagd, bevestigt vertrekkend advocaat Serge Weening. "Ik help hem bij het vinden van een nieuwe advocaat, maar die moet vervolgens ook nog alle stukken lezen. Dat zal even duren. Dinsdag gaat dan niet door." Weening wil niet zeggen waarom hij de verdediging neerlegt. "Dat is tussen mij en cliënt."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen