Overslaan en naar de inhoud gaan

'Andy de Heus beschoten en verstikt in vakantiehuisje'

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 6:00

Ronnie S. heeft Andy de Heus in 2012 vermoord in een van de huisjes van Porta Isola in Stevensweert.

De 48-jarige man uit Sittard heeft De Heus eerst neergeschoten en hem daarna een plastic zak over zijn hoofd getrokken om hem te laten stikken. Dat schrijft De Limburger donderdag op basis van justitiële bronnen.

Vakantiepark
Van dit scenario gaat het onderzoeksteam uit dat in februari 2016 na ruim drie jaar een doorbraak kon forceren in de moord- en verdwijningszaak van Andy de Heus uit Echt. De politie vond toen bij het vakantiepark Porta Isola in Stevensweert de stoffelijke resten van De Heus. Hij verdween eind 2012.

Loslippigheid
Een anonieme tip was aanleiding om daar te gaan zoeken. Loslippigheid van de hoofdverdachte in contacten met onder anderen zijn vriendin, die schijnbaar wist welk geheim S. met zich meedroeg, leverde daarna belangrijke puzzelstukjes op.

Gevangenis
De politie luisterde telefoon- en bezoekersgesprekken van S. af in de gevangenis in Duitsland. Hij zit daar vast voor drugsdelicten. Zo vertelde Ronnie aan zijn vriendin met welk verhaal hij op de proppen zou komen als de politie hem met nieuw bewijsmateriaal zou confronteren.

DNA-materiaal
S. was erop voorbereid dat de politie DNA-materiaal van hem in het graf van De Heus zou vinden. "Jij droeg toen toch zeker handschoenen", wilde zijn vriendin weten. "Ja, maar die zijn kapotgegaan." Ronnie S. had het scenario bedacht dat ze in een van de huisjes in Stevensweert, waar hij met Andy wiet kweekte, rippende Turken hadden betrapt. De confrontatie zou uit de hand zijn gelopen en Andy het leven hebben gekost.

Advocaat Serge Weening van S. wil nog niet reageren op de nieuwe details. "Ik praat de volgende week eerst met mijn cliënt."

Lees meer over deze zaak in De Limburger van donderdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Moordenaar' van Andy de Heus kan naar Limburg
Hoofdverdachte moord Andy de Heus langer vast
Hoofdverdachte moord Andy de Heus in Nederlandse cel
Andy de Heus
Strafzaak moord Andy de Heus aangehouden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen