Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu wil twaalf keer op Vrijthof in 2018

Geplaatst opmaandag 14 augustus 2017 - 9:45

André Rieu heeft de smaak goed te pakken met zijn Vrijthofconcerten. Stond hij dit jaar tien avonden op het Maastrichte plein, komend jaar wil de violist dat aantal verhogen naar twaalf.

Rieu lijkt hiermee een wens van de Maastrichtse horeca te honoreren.

Miljoenenomzet
"Van de Maastrichtse horeca mogen we er wel tachtig doen", laat zoon Pierre Rieu aan De Limburger weten. De hotel- en restaurantondernemers draaien namelijk gouden tijden als de Vrijthofconcerten plaatsvinden. Per Rieu-avond levert het alleen de horeca al zo'n zes miljoen euro op.

'60-dagennorm'
Ook de gemeente bekijkt of het mogelijk is de Maastrichtse virtuoos meer avonden op het plein de laten optreden. De '60-dagennorm' speelt daarbij mee. Die houdt in dat er maar 60 avonden per jaar een evenement op het Vrijthof georganiseerd mag worden.

Eind dit jaar wordt bekendgemaakt of André Rieu een nieuw recordaantal Vrijthofconcerten mag gaan neerzetten.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Alle dertien erbij: Haagse Rieu-fans missen niks
Village People surprise-act Vrijthofconcerten André Rieu
Zoon Rieu pikt graantje mee van Vrijthofconcerten
Vrijthofconcerten Rieu leveren stad jaarlijks 30 miljoen op
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen