Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

André Rieu wil Songfestival naar zijn thuisstad halen

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 15:10

Maastricht is volop in de race om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te organiseren. Niet alleen de politiek wil het festijn naar de provinciehoofdstad halen. Ook vioolvirtuoos André Rieu wil de wedstrijd naar zijn 'thuisstad' halen.

De stehgeiger heeft een video op Twitter geplaatst. 'Let's bring the Eurovision Song Contest to Maastricht', schrijft Rieu bij het filmpje.

Thuisstad
De walsmeester ziet het wel zitten als zijn 'thuisstad' volgend seizoen het podium wordt voor het Eurovisie Songfestival. Eerder feliciteerde de Maastrichtenaar Duncan Laurence ook al met zijn historische overwinning. In een tweet feliciteerde hij de zanger en liet hij weten trots te zijn op zijn prestatie.

Lees ook: André Rieu is trots op Duncan Laurence

Madonna
In Tel Aviv gaf wereldster Madonna zaterdagavond een optreden. Het zou natuurlijk een optie zijn als de violist volgend jaar in Maastricht ook even op het podium kan schitteren met zijn Johann Strauss Orkest. In de tweet zegt Rieu daar overigens niks over.

Lobby
Direct na de overwinning van Duncan Laurence heeft de provinciehoofdstad zich kandidaat gesteld. Het draaiboek ligt zelfs al klaar. Niet alleen het publiek reageert enthousiast op de kandidatuur. Ook vanuit de politiek is er veel bijval.

Lees ook: Massale steun Limburgs Parlement voor Songfestival-lobby

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen