Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu wil Songfestival naar zijn thuisstad halen

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 15:10

Maastricht is volop in de race om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te organiseren. Niet alleen de politiek wil het festijn naar de provinciehoofdstad halen. Ook vioolvirtuoos André Rieu wil de wedstrijd naar zijn 'thuisstad' halen.

De stehgeiger heeft een video op Twitter geplaatst. 'Let's bring the Eurovision Song Contest to Maastricht', schrijft Rieu bij het filmpje.

Thuisstad
De walsmeester ziet het wel zitten als zijn 'thuisstad' volgend seizoen het podium wordt voor het Eurovisie Songfestival. Eerder feliciteerde de Maastrichtenaar Duncan Laurence ook al met zijn historische overwinning. In een tweet feliciteerde hij de zanger en liet hij weten trots te zijn op zijn prestatie.

Lees ook: André Rieu is trots op Duncan Laurence

Madonna
In Tel Aviv gaf wereldster Madonna zaterdagavond een optreden. Het zou natuurlijk een optie zijn als de violist volgend jaar in Maastricht ook even op het podium kan schitteren met zijn Johann Strauss Orkest. In de tweet zegt Rieu daar overigens niks over.

Lobby
Direct na de overwinning van Duncan Laurence heeft de provinciehoofdstad zich kandidaat gesteld. Het draaiboek ligt zelfs al klaar. Niet alleen het publiek reageert enthousiast op de kandidatuur. Ook vanuit de politiek is er veel bijval.

Lees ook: Massale steun Limburgs Parlement voor Songfestival-lobby

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen