Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu wil Amerika veroveren

Geplaatst opdonderdag 12 november 2015 - 10:05

André Rieu wil graag de Verenigde Staten veroveren. "Ik ben er al paar keer geweest, maar wil nu vaste voet aan de grond krijgen."

Dat zegt de de violist uit Maastricht donderdag tegen het AD.

Trouw aan de wals
Dat zal niet vanzelf gaan, volgens de violist zijn Amerikanen een 'moeilijk' publiek. "Laat het maar zien, zeggen ze daar. Ze zijn enorm verwend. 'By the way, where are you from? Holland? Is that next to Denmark?' Ze hebben geen idee. Bovendien willen ze dat ik ook Amerikaanse muziek speel. Maar ik blijf trouw aan de wals." Die wals leverde Rieu internationaal al veel succes op.

Wereldberoemde opa
Hoewel hij met zijn orkest de hele wereld over reist, doet Rieu 'zo veel mogelijk' zijn best thuis te zijn met de feestdagen. Zijn vier kleinkinderen krijgen nu door dat ze een wereldberoemde grootvader hebben. "Maar beroemde grootvader? Ik ben een gewone opa die dol is op zijn kleinkinderen. "Pierre woont bij mij om de hoek, die noemt mij 'de stalker', zo vaak kom ik langs voor de kinderen."

Mogen we je auto lenen?
"Opa en oma worden wat minder belangrijk voor de kleinkinderen, merkt Rieu. "Ze hebben afspraakjes met vriendjes en vriendinnetjes en Marjorie en ik worden wat minder belangrijk. Tot ze 17 zijn. Dan is het: 'Opa, we gaan een weekeindje naar Berlijn. Mogen we je auto lenen?' En natuurlijk krijgen ze die mee."

Lees ook: André Rieu huilend in Boekarest om discotheekbrand.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

André Rieu
Coronavirus: André Rieu annuleert concerten in Amerika
Miljoenenwinst voor vioolvirtuoos André Rieu
André Rieu concurreert met Calvin Harris en Taylor Swift
André Rieu in 2015 in elk geval zes keer op Vrijthof
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen