Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Geplaatst opzondag 5 juli 2020 - 17:23

Concerten met de anderhalvemeterregel zijn voor André Rieu onmogelijk. Als die regel volgend jaar nog geldt, valt voor hem het doek.

Normaal gezien zou de Maastrichtse stehgeiger in juli 12 concerten geven op het Vrijthof, maar die zijn allemaal afgelast vanwege corona.

Verloren jaar
Er staan in de herfst nog concerten op de agenda in Engeland, Kroatië en Israël. Maar het is nog onzeker of die doorgaan. Ook over de kerstconcerten in MECC Maastricht is nog geen beslissing gevallen. "Maar onder de huidige omstandigheden heb ik er een hard hoofd in", zegt de wereldbekende violist. "Met 12.000 mensen in een overdekte ruimte, dat wordt lastig. Mondkapjes en handschoenen, dat kan misschien nog wel, maar met anderhalve meter afstand is het onmogelijk. Ik kan met alle vaste lasten en productiekosten niet voor een handjevol mensen spelen." Dit jaar beschouwt Rieu als een verloren jaar.

Video: L1

Sluiten
Voor het voortbestaan van zijn bedrijf met 136 vaste werknemers is het voor André Rieu noodzakelijk om volgend jaar weer live-concerten te kunnen geven, onder meer op het Vrijthof in Maastricht. "We hebben het de afgelopen jaren goed gedaan dus we kunnen het nog even uitzingen. Bovendien helpen de steunmaatregelen van de overheid ook. Maar als we volgend jaar nog niet kunnen spelen, dan vrees ik dat we moeten sluiten. Maar dat geldt voor heel veel festivals, orkesten en culturele organisaties."

2021
Hij richt zijn pijlen op 2021. "Of er dan al een vaccin is weet ik niet, misschien wel een medicijn. Of wie weet is de kracht van het virus dan sterk afgenomen. Er moet wel iets gebeuren, we moeten weer aan de gang. Als de mensen nu al in een vliegtuig met mondkapjes naast elkaar kunnen zitten, dan moet dat op het Vrijthof ook kunnen, zonder die anderhalve meter. Nog een heel jaar geen optredens, dat hou ik als bedrijf niet vol. Maar ik blijf optimistisch dat het in 2021 wel weer kan."

Foto: interview Rieu
Foto: L1

L1
De orkestleider gaf onlangs een uitgebreid interview aan L1. De komende week wordt dat uitgebreide vraaggesprek in vijf delen uitgezonden van maandag tot en met vrijdag.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen