Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu trekt de beurs voor muziekonderwijs in Limburg

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 10:45

André Rieu gaat investeren in het muziekonderwijs in Limburg.

Hij heeft daarvoor een bedrag uitgetrokken van 425.000 euro dat hij doneert aan de stichting Jeugdfonds Cultuur Limburg.

Muziekles voor kinderen
Met dat bedrag kunnen duizend kinderen een jaar lang muziekonderwijs volgen. Per kind bedragen de kosten 425 euro. Het gaat om kinderen die normaal niet die kans krijgen. "Ik gun ieder kind het plezier dat ik heb in muziek maken", zegt de Maastrichtse orkestleider

"Mijn orkestleden hebben allemaal van kinds af aan muzieklessen gehad en een instrument leren bespelen. Zij beseffen daarom misschien beter dan wie ook, wat het betekent als je dat allemaal niet kunt. Als je niet het geluk hebt om als kind met muziek bezig te zijn, een instrument te leren bespelen en muziekles te krijgen."

Estafette
Het plan van de stichting is om een André Rieu Estafette Fonds in het leven te roepen. Daarbij zou over een jaar iemand anders het stokje van Rieu moeten overnemen, om dan opnieuw duizend kinderen in Limburg te laten genieten van muziekles.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen