Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu trekt de beurs voor muziekonderwijs in Limburg

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 10:45

André Rieu gaat investeren in het muziekonderwijs in Limburg.

Hij heeft daarvoor een bedrag uitgetrokken van 425.000 euro dat hij doneert aan de stichting Jeugdfonds Cultuur Limburg.

Muziekles voor kinderen
Met dat bedrag kunnen duizend kinderen een jaar lang muziekonderwijs volgen. Per kind bedragen de kosten 425 euro. Het gaat om kinderen die normaal niet die kans krijgen. "Ik gun ieder kind het plezier dat ik heb in muziek maken", zegt de Maastrichtse orkestleider

"Mijn orkestleden hebben allemaal van kinds af aan muzieklessen gehad en een instrument leren bespelen. Zij beseffen daarom misschien beter dan wie ook, wat het betekent als je dat allemaal niet kunt. Als je niet het geluk hebt om als kind met muziek bezig te zijn, een instrument te leren bespelen en muziekles te krijgen."

Estafette
Het plan van de stichting is om een André Rieu Estafette Fonds in het leven te roepen. Daarbij zou over een jaar iemand anders het stokje van Rieu moeten overnemen, om dan opnieuw duizend kinderen in Limburg te laten genieten van muziekles.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen