Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu schiet bestolen fanfare voor gehandicapten te hulp

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 6:24

André Rieu heeft een bestolen fanfarekorps voor gehandicapten uit Haarlem geholpen. Dieven waren aan de haal gegaan met de instrumenten van de fanfare.

Toen de Maastrichtse violist dit hoorde, heeft hij nieuwe instrumenten gekocht. "Ik vind dit echt schandalig en daarom heb ik besloten om voor het fanfarekorps nieuwe instrumenten te regelen", zegt de stehgeiger tegen De Telegraaf.

Blij met Muziek
De walsmeester las het trieste nieuws dat de aanhanger met alle instrumenten van het Haarlemse fanfarekorps voor verstandelijk beperkten 'Blij met Muziek' was gestolen. Naar eigen zeggen brak zijn hart. Daarom besloot hij de portemonnee te trekken. "Ik wil dat ze weer heel snel kunnen optreden. Daarom ga ik ze helpen, zodat ze straks honderd procent 'blij met de muziek' zijn. De muziekvreugde die hun is afgepakt, wil ik hun teruggeven."

Nieuwe instrumenten
"Waar we de instrumenten vandaan halen weten we nog niet, maar ze krijgen zeker nieuwe", zegt zoon en woordvoerder Pierre Rieu in de Nieuwsshow van L1-radio. "Het worden geen oude instrumenten van ons orkest, want die hebben we nodig voor de Vrijthofconcerten in juli."

Lieve man
Het Haarlemse muziekgezelschap is dolgelukkig met de hulp van de orkestleider. "Dit is fantastisch en bijna niet te geloven. Wat een lieve man dat hij dit voor ons fanfarekorps gaat doen. Ik ben helemaal confuus", zegt voorzitter van de fanfare Juria van der Lubbe tegen de krant.

Staal
Het is niet voor Rieu een helpende hand biedt. Eerder heeft hij 700 ton staal beschikbaar gesteld voor de restauratie van de afgebrande Notre Dame in Parijs. Hoewel hij nog geen telefoontje uit Frankrijk heeft gehad, staat het aanbod nog steeds.

Lees ook: Parijs heeft nog geen gebruik gemaakt van noodhulp Rieu

De violist en zijn Johan Strauss Orkest bereiden zich op dit moment voor op de concertreeks op het Vrijthof.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen