Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu schiet bestolen fanfare voor gehandicapten te hulp

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 6:24

André Rieu heeft een bestolen fanfarekorps voor gehandicapten uit Haarlem geholpen. Dieven waren aan de haal gegaan met de instrumenten van de fanfare.

Toen de Maastrichtse violist dit hoorde, heeft hij nieuwe instrumenten gekocht. "Ik vind dit echt schandalig en daarom heb ik besloten om voor het fanfarekorps nieuwe instrumenten te regelen", zegt de stehgeiger tegen De Telegraaf.

Blij met Muziek
De walsmeester las het trieste nieuws dat de aanhanger met alle instrumenten van het Haarlemse fanfarekorps voor verstandelijk beperkten 'Blij met Muziek' was gestolen. Naar eigen zeggen brak zijn hart. Daarom besloot hij de portemonnee te trekken. "Ik wil dat ze weer heel snel kunnen optreden. Daarom ga ik ze helpen, zodat ze straks honderd procent 'blij met de muziek' zijn. De muziekvreugde die hun is afgepakt, wil ik hun teruggeven."

Nieuwe instrumenten
"Waar we de instrumenten vandaan halen weten we nog niet, maar ze krijgen zeker nieuwe", zegt zoon en woordvoerder Pierre Rieu in de Nieuwsshow van L1-radio. "Het worden geen oude instrumenten van ons orkest, want die hebben we nodig voor de Vrijthofconcerten in juli."

Lieve man
Het Haarlemse muziekgezelschap is dolgelukkig met de hulp van de orkestleider. "Dit is fantastisch en bijna niet te geloven. Wat een lieve man dat hij dit voor ons fanfarekorps gaat doen. Ik ben helemaal confuus", zegt voorzitter van de fanfare Juria van der Lubbe tegen de krant.

Staal
Het is niet voor Rieu een helpende hand biedt. Eerder heeft hij 700 ton staal beschikbaar gesteld voor de restauratie van de afgebrande Notre Dame in Parijs. Hoewel hij nog geen telefoontje uit Frankrijk heeft gehad, staat het aanbod nog steeds.

Lees ook: Parijs heeft nog geen gebruik gemaakt van noodhulp Rieu

De violist en zijn Johan Strauss Orkest bereiden zich op dit moment voor op de concertreeks op het Vrijthof.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen