Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

André Rieu schiet bestolen fanfare voor gehandicapten te hulp

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 6:24

André Rieu heeft een bestolen fanfarekorps voor gehandicapten uit Haarlem geholpen. Dieven waren aan de haal gegaan met de instrumenten van de fanfare.

Toen de Maastrichtse violist dit hoorde, heeft hij nieuwe instrumenten gekocht. "Ik vind dit echt schandalig en daarom heb ik besloten om voor het fanfarekorps nieuwe instrumenten te regelen", zegt de stehgeiger tegen De Telegraaf.

Blij met Muziek
De walsmeester las het trieste nieuws dat de aanhanger met alle instrumenten van het Haarlemse fanfarekorps voor verstandelijk beperkten 'Blij met Muziek' was gestolen. Naar eigen zeggen brak zijn hart. Daarom besloot hij de portemonnee te trekken. "Ik wil dat ze weer heel snel kunnen optreden. Daarom ga ik ze helpen, zodat ze straks honderd procent 'blij met de muziek' zijn. De muziekvreugde die hun is afgepakt, wil ik hun teruggeven."

Nieuwe instrumenten
"Waar we de instrumenten vandaan halen weten we nog niet, maar ze krijgen zeker nieuwe", zegt zoon en woordvoerder Pierre Rieu in de Nieuwsshow van L1-radio. "Het worden geen oude instrumenten van ons orkest, want die hebben we nodig voor de Vrijthofconcerten in juli."

Lieve man
Het Haarlemse muziekgezelschap is dolgelukkig met de hulp van de orkestleider. "Dit is fantastisch en bijna niet te geloven. Wat een lieve man dat hij dit voor ons fanfarekorps gaat doen. Ik ben helemaal confuus", zegt voorzitter van de fanfare Juria van der Lubbe tegen de krant.

Staal
Het is niet voor Rieu een helpende hand biedt. Eerder heeft hij 700 ton staal beschikbaar gesteld voor de restauratie van de afgebrande Notre Dame in Parijs. Hoewel hij nog geen telefoontje uit Frankrijk heeft gehad, staat het aanbod nog steeds.

Lees ook: Parijs heeft nog geen gebruik gemaakt van noodhulp Rieu

De violist en zijn Johan Strauss Orkest bereiden zich op dit moment voor op de concertreeks op het Vrijthof.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen