Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu schiet bestolen fanfare voor gehandicapten te hulp

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 6:24

André Rieu heeft een bestolen fanfarekorps voor gehandicapten uit Haarlem geholpen. Dieven waren aan de haal gegaan met de instrumenten van de fanfare.

Toen de Maastrichtse violist dit hoorde, heeft hij nieuwe instrumenten gekocht. "Ik vind dit echt schandalig en daarom heb ik besloten om voor het fanfarekorps nieuwe instrumenten te regelen", zegt de stehgeiger tegen De Telegraaf.

Blij met Muziek
De walsmeester las het trieste nieuws dat de aanhanger met alle instrumenten van het Haarlemse fanfarekorps voor verstandelijk beperkten 'Blij met Muziek' was gestolen. Naar eigen zeggen brak zijn hart. Daarom besloot hij de portemonnee te trekken. "Ik wil dat ze weer heel snel kunnen optreden. Daarom ga ik ze helpen, zodat ze straks honderd procent 'blij met de muziek' zijn. De muziekvreugde die hun is afgepakt, wil ik hun teruggeven."

Nieuwe instrumenten
"Waar we de instrumenten vandaan halen weten we nog niet, maar ze krijgen zeker nieuwe", zegt zoon en woordvoerder Pierre Rieu in de Nieuwsshow van L1-radio. "Het worden geen oude instrumenten van ons orkest, want die hebben we nodig voor de Vrijthofconcerten in juli."

Lieve man
Het Haarlemse muziekgezelschap is dolgelukkig met de hulp van de orkestleider. "Dit is fantastisch en bijna niet te geloven. Wat een lieve man dat hij dit voor ons fanfarekorps gaat doen. Ik ben helemaal confuus", zegt voorzitter van de fanfare Juria van der Lubbe tegen de krant.

Staal
Het is niet voor Rieu een helpende hand biedt. Eerder heeft hij 700 ton staal beschikbaar gesteld voor de restauratie van de afgebrande Notre Dame in Parijs. Hoewel hij nog geen telefoontje uit Frankrijk heeft gehad, staat het aanbod nog steeds.

Lees ook: Parijs heeft nog geen gebruik gemaakt van noodhulp Rieu

De violist en zijn Johan Strauss Orkest bereiden zich op dit moment voor op de concertreeks op het Vrijthof.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen