Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu schenkt 700 ton staal voor herstel Notre-Dame

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 16:18

Hulp uit onverwachte hoek: violist André Rieu biedt 700 ton staal aan voor de restauratie van de afgebrande Notre-Dame. "Ik ben diep geschokt door de dramatische beelden."

Dat laat hij via Twitter weten.

Schönbrunn Kasteel
De stalen buizen werden gebruikt voor een set van het Schönbrunn Kasteel voor een show van Rieu. Volgens de Maastrichtse vioolvirtuoos kunnen die onderdelen nu goed gebruikt worden als steiger voor de restauratie van de wereldberoemde kathedraal in Parijs.

Lees ook: Oostwegel: 'Herstel Notre-Dame gaat decennia duren'

Verwoest
In de eeuwenoude kerk brak maandagavond een grote brand uit. Een groot deel van de Notre-Dame is verwoest. Het dak van het iconische gebouw stortte in, net als de achterste torenspits. De structuur en façade van het monument zijn wel gered.

Er zijn geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken. Voor de brand werden werkzaamheden verricht aan de middelste toren. Het is nog niet duidelijk of die daarmee iets te maken hebben.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen