Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu schenkt 700 ton staal voor herstel Notre-Dame

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 16:18

Hulp uit onverwachte hoek: violist André Rieu biedt 700 ton staal aan voor de restauratie van de afgebrande Notre-Dame. "Ik ben diep geschokt door de dramatische beelden."

Dat laat hij via Twitter weten.

Schönbrunn Kasteel
De stalen buizen werden gebruikt voor een set van het Schönbrunn Kasteel voor een show van Rieu. Volgens de Maastrichtse vioolvirtuoos kunnen die onderdelen nu goed gebruikt worden als steiger voor de restauratie van de wereldberoemde kathedraal in Parijs.

Lees ook: Oostwegel: 'Herstel Notre-Dame gaat decennia duren'

Verwoest
In de eeuwenoude kerk brak maandagavond een grote brand uit. Een groot deel van de Notre-Dame is verwoest. Het dak van het iconische gebouw stortte in, net als de achterste torenspits. De structuur en façade van het monument zijn wel gered.

Er zijn geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken. Voor de brand werden werkzaamheden verricht aan de middelste toren. Het is nog niet duidelijk of die daarmee iets te maken hebben.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen