Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu schenkt 700 ton staal voor herstel Notre-Dame

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 16:18

Hulp uit onverwachte hoek: violist André Rieu biedt 700 ton staal aan voor de restauratie van de afgebrande Notre-Dame. "Ik ben diep geschokt door de dramatische beelden."

Dat laat hij via Twitter weten.

Schönbrunn Kasteel
De stalen buizen werden gebruikt voor een set van het Schönbrunn Kasteel voor een show van Rieu. Volgens de Maastrichtse vioolvirtuoos kunnen die onderdelen nu goed gebruikt worden als steiger voor de restauratie van de wereldberoemde kathedraal in Parijs.

Lees ook: Oostwegel: 'Herstel Notre-Dame gaat decennia duren'

Verwoest
In de eeuwenoude kerk brak maandagavond een grote brand uit. Een groot deel van de Notre-Dame is verwoest. Het dak van het iconische gebouw stortte in, net als de achterste torenspits. De structuur en façade van het monument zijn wel gered.

Er zijn geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken. Voor de brand werden werkzaamheden verricht aan de middelste toren. Het is nog niet duidelijk of die daarmee iets te maken hebben.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen