Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu pareert kritiek op concerten in Israël

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 16:27

André Rieu heeft kritiek van Nederlandse artiesten op zijn eerste optreden in Israël gepareerd.

Tijdens zijn concert in Tel Aviv zei hij: "Muziek gaat recht naar je hart. Daarom is muziek in staat om mensen te verbinden."

Walsen
Tegen L1 zegt hij: "Als er iets is waarmee je vrede zou kunnen stichten dan is het muziek. Dus als ik al begin te zeggen dat ik niet kom, hoe krijgen we dan ooit vrede. Ik wil niet zeggen dat ik vrede kom brengen. Ik kom muziek brengen en walsen. Ik hoop dat dat wat uitmaakt.” Nederlandse artiesten hadden
Rieu gevraagd om niet op te treden in Israël, uit protest tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden.

Joodse wortels
De Stehgeiger uit Maastricht trad samen met zijn Johan Strauss orkest op in een grote basketbalhal in Tel Aviv. Ook in Israël waren de vier concerten snel uitverkocht. Tijdens concerten elders in de wereld was al gebleken dat Rieu bij het Israëlische publiek in de smaak valt. Het bezoek van Rieu aan Israël was tevens speciaal omdat zijn vrouw Marjorie Joodse wortels heeft. Zij was ook mee en dat gebeurt maar heel zelden op buitenlandse trips van haar man.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen