Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

André Rieu opgelucht na uitspraak over kwestie kinderarbeid

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 11:35

André Rieu is opgelucht dat hij geen boete hoeft te betalen voor het inzetten van een groep minderjarige panfluitspelers uit Roemenië tijdens een concert op het Vrijthof.

"We zijn opgelucht en blij", zegt Pierre Rieu, zoon en woordvoerder van de Maastrichtse orkestleider, tegen L1.

Hoger beroep
De Raad van State heeft woensdag bepaald dat het productiebedrijf van André Rieu in 2015 ten onrechte een boete gekregen wegens kinderarbeid. Eerder oordeelde rechter al dat de boete onterecht was. Daarop ging de minister in hoger beroep. Ook dat is nu van tafel geveegd.

Lees ook: Raad van State: geen kinderarbeidboete André Rieu

Oneerlijk
"We hadden het heel vervelend gevonden als de Raad van State nu anders had beslist", zegt Rieu. "Niet alleen vanwege de boete. Het voelde zo oneerlijk." Volgens de woordvoerder van de stehgeiger zijn de jonge panfluitspelers destijds met de beste intenties uitgenodigd. "De boete was buiten proporties."

Les
Toch heeft de walsmeester zijn lesje wel geleerd. "We waren altijd wel bezig met minderjarige muzikanten tijdens onze optredens, maar letten nu nog beter op", zegt de zoon van Rieu. "Ook bijvoorbeeld bij de inzet in harmonieën en horeca."

Lees ook: Kwestie kinderarbeid: Rieu was zich van geen kwaad bewust

Of er komende zomer minderjarigen op het podium staan, wil Rieu nog niet verklappen. "Maar dan zijn ze wel aangemeld."

Controles
De inspectie SZW deelde de boete uit, een woordvoerder laat weten dat het verantwoordelijk ministerie de uitspraak respecteert: "De Raad van State is de hoogste bestuursrechter, dus het houdt nu op." Of het tot een andere manier van controleren leidt is nog niet duidelijk: "We moeten de uitspraak eerst bestuderen. Maar de rechter zag de rol van de opdrachtgever van de kinderen, dus daar zullen we bij volgende inspecties anders naar moeten kijken."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen