Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu opgelucht na uitspraak over kwestie kinderarbeid

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 11:35

André Rieu is opgelucht dat hij geen boete hoeft te betalen voor het inzetten van een groep minderjarige panfluitspelers uit Roemenië tijdens een concert op het Vrijthof.

"We zijn opgelucht en blij", zegt Pierre Rieu, zoon en woordvoerder van de Maastrichtse orkestleider, tegen L1.

Hoger beroep
De Raad van State heeft woensdag bepaald dat het productiebedrijf van André Rieu in 2015 ten onrechte een boete gekregen wegens kinderarbeid. Eerder oordeelde rechter al dat de boete onterecht was. Daarop ging de minister in hoger beroep. Ook dat is nu van tafel geveegd.

Lees ook: Raad van State: geen kinderarbeidboete André Rieu

Oneerlijk
"We hadden het heel vervelend gevonden als de Raad van State nu anders had beslist", zegt Rieu. "Niet alleen vanwege de boete. Het voelde zo oneerlijk." Volgens de woordvoerder van de stehgeiger zijn de jonge panfluitspelers destijds met de beste intenties uitgenodigd. "De boete was buiten proporties."

Les
Toch heeft de walsmeester zijn lesje wel geleerd. "We waren altijd wel bezig met minderjarige muzikanten tijdens onze optredens, maar letten nu nog beter op", zegt de zoon van Rieu. "Ook bijvoorbeeld bij de inzet in harmonieën en horeca."

Lees ook: Kwestie kinderarbeid: Rieu was zich van geen kwaad bewust

Of er komende zomer minderjarigen op het podium staan, wil Rieu nog niet verklappen. "Maar dan zijn ze wel aangemeld."

Controles
De inspectie SZW deelde de boete uit, een woordvoerder laat weten dat het verantwoordelijk ministerie de uitspraak respecteert: "De Raad van State is de hoogste bestuursrechter, dus het houdt nu op." Of het tot een andere manier van controleren leidt is nog niet duidelijk: "We moeten de uitspraak eerst bestuderen. Maar de rechter zag de rol van de opdrachtgever van de kinderen, dus daar zullen we bij volgende inspecties anders naar moeten kijken."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen