Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu krijgt zijn extra concerten op het Vrijthof

Geplaatst opdinsdag 3 november 2020 - 22:45

André Rieu en zijn orkest krijgen volgend jaar de gelegenheid om meer concerten te geven op het Vrijthof in Maastricht dan eigenlijk was toegestaan. De gemeenteraad gunt de violist een kans om de financiële schade door de coronacrisis te compenseren.

Dat bleek dinsdagavond toen met een meerderheid van stemmen de raad instemde met het plan om acht dagen extra in te ruimen voor de concerten van André Rieu.

Twintig optredens
Hij mag nu in 2021 van 30 juni tot en met 25 juli optreden op het Vrijthof. In totaal wordt het aantal optredens hiermee opgerekt van twaalf naar twintig.

Gelijke behandeling
De gemeenteraad benadrukt dat het voor deze ene keer in orde is. De hele kwestie ligt namelijk gevoelig omdat andere ondernemers en organisatoren van evenementen een gelijke behandeling op zijn plaats vinden. Zij willen ook extra ruimte om geleden schade te kunnen compenseren. Bovendien leven er ook bezwaren bij sommige inwoners van Maastricht die de overlast niet zien zitten.

Lees ook: Raad voorstander uitbreiding Vrijthofconcerten Rieu

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen