Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu koopt 52 Venetiaanse kroonluchters voor het MECC

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 17:04

André Rieu is druk bezig met de voorbereidingen op zijn eerste reeks kerstconcerten in het MECC in Maastricht.

"In mijn enthousiasme heb ik maar liefst 52 Venetiaanse kroonluchters gekocht, die passen bij het hele decor, waarbij je niet meer gaat zien dat je in het MECC bent", aldus de wereldberoemde Maastrichtse violist.

Oeps
"Volgens mijn vrouw heb ik wat teveel geld uitgegeven. Maar goed, ik wil het echt heel bijzonder maken", vertelt Rieu. "Dat we er het eerste jaar niks aan overhouden, is dan maar zo."

Video: L1

Gospelkoor
In de studio van Rieu zijn de eerste repetities voor de kerstconcerten al geweest, met onder meer een gospelkoor uit Parijs. "Het wordt geen treurig kerstconcert, de mensen moeten met blij gevoel naar huis gaan.” De kerstconcerten in het MECC in Maastricht staan gepland op 20, 21 en 22 december.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen