Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu hoopt dat kerstconcerten nieuwe traditie worden

Geplaatst opwoensdag 18 december 2019 - 10:51

André Rieu hoopt dat de drie kerstconcerten, die hij en zijn gevolg dit weekend in het MECC in Maastricht geven, een nieuwe traditie gaat worden.

"Het zou natuurlijk heel leuk zijn als ook dit een traditie wordt, net als de Vrijthofconcerten in de zomer", zegt de stehgeiger tegen RTL Boulevard. "Wie weet komen er over een aantal jaren ook mensen vanuit de hele wereld naartoe. Dat lijkt me geweldig."

Bijna uitverkocht
De violist en zijn Johann Strauss Orkest geven dit weekend voor het eerst drie kerstconcerten in het MECC. De drie avonden zijn bijna uitverkocht. Alleen voor de vrijdagavond zijn nog enkele kaarten beschikbaar. "Het ziet ernaar uit dat alle drie de concerten uitverkocht raken", aldus Rieu.

Lees ook: André Rieu koopt 52 Venetiaanse kroonluchters voor het MECC

Spanning
De walsmeester voelt naar eigen zeggen dezelfde spanning die hij vijftien jaar geleden ook voelde, toen hij voor het eerst een concert gaf op het Vrijthof in zijn geboortestad. "Toen hadden we ook geen idee hoe het zou worden. Maar we hebben een prachtig programma gemaakt en hopen natuurlijk dat het net zo’n succes zal worden als de Vrijthofconcerten, waar mensen van over de hele wereld naartoe komen", zegt de vioolvirtuoos.

Lelijke grijze hal
Rieu wilde zijn concerten eigenlijk in Londen laten plaatsvinden, maar in een interview zei hij dat de concerthal in de Engelse stad niet echt een warme deken voor hem was. Dus week hij uit naar de grote evenementenhal in Maastricht. "Het MECC is op zich een grote, lelijke grijze hal. Daar moet je eerst iets moois van maken, voordat je er überhaupt mensen naartoe haalt. Maar dat gaat lukken", zegt hij. "Ik ben er nu elke dag om te kijken, en het wordt ongelooflijk mooi. Van die hele hal zie je gewoon niks meer. Het plafond, de wanden, de vloer, alles wordt omgetoverd in een sprookjesachtig winterwonderland, compleet met twee schaatsbanen."

Lees ook: Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen