Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu feliciteert Anthony Hopkins met tweede Oscar

Geplaatst opmaandag 26 april 2021 - 15:49

André Rieu heeft via Facebook acteur Anthony Hopkins gefeliciteerd met diens tweede Oscar.

De 83-jarige Hopkins sleepte de onderscheiding voor beste acteur in de wacht voor zijn rol in de film The Father.

Alzheimer
Daarin speelt Hopkins een man met alzheimer, die de greep op de werkelijkheid kwijtraakt. Het is de tweede Academy Award in Hopkins' lange carrière; eerder won hij het beeldje al eens voor zijn rol in de thriller The Silence Of The Lambs uit 1991.

Wals
Rieu en Hopkins hebben in het verleden samengewerkt. De wereldberoemde Maastrichtse Stehgeiger voerde in 2011 de compositie And The Waltz Goes On uit, die Hopkins zelf schreef. Hij had Rieu daarvoor benaderd. In het kader van de samenwerking bracht Sir Anthony op 11 april dat jaar een bezoek aan Maastricht. Rieu heeft een videofragment van Hopkins' wals bij de felicitatie op Facebook gezet. "I will never forget our first performance of the waltz, which you composed as a young man. You are not only a brilliant actor, but also wonderful composer!" aldus Rieu.

Liefde bekoeld
Overigens is de vriendschap tussen beide heren in de loop der jaren wel bekoeld. Dat is volgens Rieu te wijten aan een interview dat de orkestleider in het verleden gaf. Daarin zei Rieu dat Hopkins bij het beluisteren van zijn eigen wals de tranen in de ogen had staan. Wat Hopkins vervolgens pertinent ontkende omdat hij nooit tranen in zijn ogen hád.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen