Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu feliciteert Anthony Hopkins met tweede Oscar

Geplaatst opmaandag 26 april 2021 - 15:49

André Rieu heeft via Facebook acteur Anthony Hopkins gefeliciteerd met diens tweede Oscar.

De 83-jarige Hopkins sleepte de onderscheiding voor beste acteur in de wacht voor zijn rol in de film The Father.

Alzheimer
Daarin speelt Hopkins een man met alzheimer, die de greep op de werkelijkheid kwijtraakt. Het is de tweede Academy Award in Hopkins' lange carrière; eerder won hij het beeldje al eens voor zijn rol in de thriller The Silence Of The Lambs uit 1991.

Wals
Rieu en Hopkins hebben in het verleden samengewerkt. De wereldberoemde Maastrichtse Stehgeiger voerde in 2011 de compositie And The Waltz Goes On uit, die Hopkins zelf schreef. Hij had Rieu daarvoor benaderd. In het kader van de samenwerking bracht Sir Anthony op 11 april dat jaar een bezoek aan Maastricht. Rieu heeft een videofragment van Hopkins' wals bij de felicitatie op Facebook gezet. "I will never forget our first performance of the waltz, which you composed as a young man. You are not only a brilliant actor, but also wonderful composer!" aldus Rieu.

Liefde bekoeld
Overigens is de vriendschap tussen beide heren in de loop der jaren wel bekoeld. Dat is volgens Rieu te wijten aan een interview dat de orkestleider in het verleden gaf. Daarin zei Rieu dat Hopkins bij het beluisteren van zijn eigen wals de tranen in de ogen had staan. Wat Hopkins vervolgens pertinent ontkende omdat hij nooit tranen in zijn ogen hád.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen