Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu feliciteert Anthony Hopkins met tweede Oscar

Geplaatst opmaandag 26 april 2021 - 15:49

André Rieu heeft via Facebook acteur Anthony Hopkins gefeliciteerd met diens tweede Oscar.

De 83-jarige Hopkins sleepte de onderscheiding voor beste acteur in de wacht voor zijn rol in de film The Father.

Alzheimer
Daarin speelt Hopkins een man met alzheimer, die de greep op de werkelijkheid kwijtraakt. Het is de tweede Academy Award in Hopkins' lange carrière; eerder won hij het beeldje al eens voor zijn rol in de thriller The Silence Of The Lambs uit 1991.

Wals
Rieu en Hopkins hebben in het verleden samengewerkt. De wereldberoemde Maastrichtse Stehgeiger voerde in 2011 de compositie And The Waltz Goes On uit, die Hopkins zelf schreef. Hij had Rieu daarvoor benaderd. In het kader van de samenwerking bracht Sir Anthony op 11 april dat jaar een bezoek aan Maastricht. Rieu heeft een videofragment van Hopkins' wals bij de felicitatie op Facebook gezet. "I will never forget our first performance of the waltz, which you composed as a young man. You are not only a brilliant actor, but also wonderful composer!" aldus Rieu.

Liefde bekoeld
Overigens is de vriendschap tussen beide heren in de loop der jaren wel bekoeld. Dat is volgens Rieu te wijten aan een interview dat de orkestleider in het verleden gaf. Daarin zei Rieu dat Hopkins bij het beluisteren van zijn eigen wals de tranen in de ogen had staan. Wat Hopkins vervolgens pertinent ontkende omdat hij nooit tranen in zijn ogen hád.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen