Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu en orkest veilig geland na vlucht uit Chili

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 8:31

André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest zijn maandagochtend geland in de Argentijnse stad Buenos Aires nadat ze vanwege rellen zijn gevlucht uit de Chileense hoofdstad Santiago.

"Het was nog even spannend", zegt zoon en woordvoerder Pierre Rieu tegen de L1 Nieuwsshow. "Want zondagavond werd het netwerk afgesloten, waardoor we geen updates meer kregen of ze al aan boord zaten. Vannacht kregen we gelukkig een appje dat ze geland waren."

Pleuris
De violist en zijn gevolg waren in de Chileense stad voor vier concerten. "Ze hebben twee concerten kunnen spelen. Onderweg naar het tweede concert zagen ze al dat het onrustig was", zegt de zoon van Rieu. "Tijdens het tweede concert is de pleuris uitgebroken. Toen André van het podium liep, stond het management hem op te wachten. Toen kreeg hij te horen dat een noodtoestand was afgekondigd en dat de concerten van morgen en overmorgen niet door zouden gaan. Dat advies hebben we opgevolgd."

Noodtoestand
In Santiago geldt de noodtoestand nadat de protesten tegen de tariefsverhogingen in het openbaar vervoer vrijdag volledig uit de hand liepen. Zaterdagavond kwamen daar tijdens plunderingen drie mensen om het leven.

Lees ook: Tweede concert Rieu afgelast vanwege escalerende protesten

Inhalen
De Maastrichtse muzikant en zijn orkest hebben vervolgens een vliegtuig geboekt om zo snel mogelijk het land te kunnen verlaten. Volgens de woordvoerder van de orkestleider hebben Chileense muziekliefhebbers begrip voor de afgelasting van de concerten. "Er geldt een avondklok. Er is een noodsituatie. We hebben geen enkel bericht gehad van mensen: wat doe jij me nou?", zegt hij. "Maar we gaan wel proberen om de twee concerten nog in te halen."

Turkije
Volgens de woordvoerder van de walsmeester heeft Rieu pas één keer eerder een concert moeten afblazen vanwege dreiging. "Een aantal jaren geleden zouden we in Turkije spelen. Net voor het concert vond er een aanslag plaats op zo'n honderd meter van de zaal waar we zouden spelen", zegt Rieu. "Toen hebben we besloten om terug te gaan als het iets rustiger was."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen