Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu en orkest veilig geland na vlucht uit Chili

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 8:31

André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest zijn maandagochtend geland in de Argentijnse stad Buenos Aires nadat ze vanwege rellen zijn gevlucht uit de Chileense hoofdstad Santiago.

"Het was nog even spannend", zegt zoon en woordvoerder Pierre Rieu tegen de L1 Nieuwsshow. "Want zondagavond werd het netwerk afgesloten, waardoor we geen updates meer kregen of ze al aan boord zaten. Vannacht kregen we gelukkig een appje dat ze geland waren."

Pleuris
De violist en zijn gevolg waren in de Chileense stad voor vier concerten. "Ze hebben twee concerten kunnen spelen. Onderweg naar het tweede concert zagen ze al dat het onrustig was", zegt de zoon van Rieu. "Tijdens het tweede concert is de pleuris uitgebroken. Toen André van het podium liep, stond het management hem op te wachten. Toen kreeg hij te horen dat een noodtoestand was afgekondigd en dat de concerten van morgen en overmorgen niet door zouden gaan. Dat advies hebben we opgevolgd."

Noodtoestand
In Santiago geldt de noodtoestand nadat de protesten tegen de tariefsverhogingen in het openbaar vervoer vrijdag volledig uit de hand liepen. Zaterdagavond kwamen daar tijdens plunderingen drie mensen om het leven.

Lees ook: Tweede concert Rieu afgelast vanwege escalerende protesten

Inhalen
De Maastrichtse muzikant en zijn orkest hebben vervolgens een vliegtuig geboekt om zo snel mogelijk het land te kunnen verlaten. Volgens de woordvoerder van de orkestleider hebben Chileense muziekliefhebbers begrip voor de afgelasting van de concerten. "Er geldt een avondklok. Er is een noodsituatie. We hebben geen enkel bericht gehad van mensen: wat doe jij me nou?", zegt hij. "Maar we gaan wel proberen om de twee concerten nog in te halen."

Turkije
Volgens de woordvoerder van de walsmeester heeft Rieu pas één keer eerder een concert moeten afblazen vanwege dreiging. "Een aantal jaren geleden zouden we in Turkije spelen. Net voor het concert vond er een aanslag plaats op zo'n honderd meter van de zaal waar we zouden spelen", zegt Rieu. "Toen hebben we besloten om terug te gaan als het iets rustiger was."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen