Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu bestormt Britse hitlijst dankzij Brexit

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 16:47

De Brexit zorgt voor een onverwacht financieel succes voor André Rieu.

De Maastrichtse violist staat met zijn uitvoering van het Europese volkslied Ode to Joy op de tweede plaats in de Britse hitlijst.

Remainers
Dat heeft Rieu te danken aan de zogenoemde Remainers, de Britten die graag in de Europese Unie willen blijven. Zij proberen het nummer van de violist op 1 in de hitlijst te krijgen op 31 januari, de dag dat de Britten de Europese Unie officieel verlaten.

Tweede plek
Het plannetje van de remainers lijkt te werken. Het nummer klom de laatste dagen hard in de lijst met meest populaire downloads van plek 48 op zondag, naar 24 op maandag en bereikte dinsdag de tweede plek.

17 million Fuck-Offs
Het is nog even afwachten of Ode to Joy daadwerkelijk op nummer 1 terecht gaat komen. De Britten die blij zijn met het vertrek uit de unie hebben lucht van de plannen gekregen en proberen de plaat 17 Million Fuck-Offs op 1 te krijgen.

BBC
Overigens is het nog maar de vraag of dat nummer überhaupt gedraaid gaat worden op de radio. De BBC, dat de hitlijst uitzendt, wil nog wel eens weigeren een nummer dat om politieke redenen in de lijst gestemd wordt, af te spelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen