Overslaan en naar de inhoud gaan

André Rieu bestormt Britse hitlijst dankzij Brexit

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 16:47

De Brexit zorgt voor een onverwacht financieel succes voor André Rieu.

De Maastrichtse violist staat met zijn uitvoering van het Europese volkslied Ode to Joy op de tweede plaats in de Britse hitlijst.

Remainers
Dat heeft Rieu te danken aan de zogenoemde Remainers, de Britten die graag in de Europese Unie willen blijven. Zij proberen het nummer van de violist op 1 in de hitlijst te krijgen op 31 januari, de dag dat de Britten de Europese Unie officieel verlaten.

Tweede plek
Het plannetje van de remainers lijkt te werken. Het nummer klom de laatste dagen hard in de lijst met meest populaire downloads van plek 48 op zondag, naar 24 op maandag en bereikte dinsdag de tweede plek.

17 million Fuck-Offs
Het is nog even afwachten of Ode to Joy daadwerkelijk op nummer 1 terecht gaat komen. De Britten die blij zijn met het vertrek uit de unie hebben lucht van de plannen gekregen en proberen de plaat 17 Million Fuck-Offs op 1 te krijgen.

BBC
Overigens is het nog maar de vraag of dat nummer überhaupt gedraaid gaat worden op de radio. De BBC, dat de hitlijst uitzendt, wil nog wel eens weigeren een nummer dat om politieke redenen in de lijst gestemd wordt, af te spelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen