Emil interviewt Andre Rieu (8 jan 2021)

Rieu: 'Als covid nog lang duurt, verkoop ik Stradivarius'

Geen wereldtournees met enthousiaste fans, geen concerten op een feestelijk versierd Vrijthof en orkestleden die noodgedwongen thuiszitten. Het is voor André Rieu een regelrechte nachtmerrie.

Max Verstappen kerst (25 dec 2020)
Zo vieren bekende Limburgers kerst

Even geen werkverplichtingen voor bekende Limburgers. Ook zij maken met kerst tijd voor familie vrij.

André Rieu (31 jan 2020)
André Rieu niet meer gelovig: 'Nú wat moois ervan maken'

Bij L1Vandaag komen deze week bekende Limburgers aan het woord over kerst, geloof en wat belangrijk is in het leven. Orkestleider André Rieu (71) trapt af.

Kerstconcert Andre Rieu 20 dec 2019
'Best of' Vrijthofconcerten André Rieu betaald te streamen

André Rieu heeft een speciale compilatie gemaakt met alle hoogtepunten van zijn Vrijthof-concerten van de afgelopen 15 jaar.

André Rieu
Pierre Rieu tegen Trump: 'Mijn vader verenigt mensen'

Pierre Rieu, de zoon van de bekende violist André, heeft zijn zorgen gedeeld over de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn gezin.

André Rieu (23 sep 2019)
André Rieu krijgt zijn extra concerten op het Vrijthof

André Rieu en zijn orkest krijgen volgend jaar de gelegenheid om meer concerten te geven op het Vrijthof in Maastricht dan eigenlijk was toegestaan. De gemeenteraad gunt de violist een kans om de financiële schade door de coronacrisis te compenseren.

Rieu vrijthof
Raad voorstander uitbreiding Vrijthofconcerten Rieu

Een krappe meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad ziet een uitbreiding van de zestigdagennorm op het Vrijthof wel zitten. Daardoor zou André Rieu zijn concertreeks volgend jaar kunnen uitbreiden.

Rieu vrijthof
Maastricht buigt zich over uitbreiding dagennorm Vrijthof

De gemeenteraad in Maastricht buigt zich dinsdagavond over de eenmalige uitbreiding van de zogenaamde zestigdagennorm voor evenementen op het Vrijthof.

André Rieu in MECC (3 mrt 2020)
André Rieu schrapt kerstconcerten in MECC

André Rieu durft het vanwege de coronapandemie niet aan om in december met zijn Johann Strauss Orkest neer te strijken in het MECC voor zijn kerstconcerten.

André Rieu Tour de Limbourg
Rieu over meer Vrijthofconcerten: 'Voor de stad is het fijn'

André Rieu hoopt dat de gemeenteraad van Maastricht instemt met het idee om volgend jaar acht extra concerten te geven op het Vrijthof. "Niet alleen voor mij, maar ook voor de ondernemers en voor de stad."

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV