Kathy en Julia

Kathy & Julia: verliefd op elkaar via de liefde voor Rieu

Kathy uit Nieuw-Zeeland en de Engelse Julia. Grotere Rieu-fans bestaan bijna niet. Ooit hebben ze elkaar ontmoet tijdens een Rieu-concert in Amerika. Een echte love story dat uiteindelijk resulteerde in een huwelijk.

Vrijthofconcert André Rieu
Vrijthofconcerten André Rieu gaan waarschijnlijk niet door

De concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht gaan waarschijnlijk ook dit jaar niet door. Vorig jaar moesten de concerten al worden afgelast vanwege corona.

André Rieu in MECC (3 mrt 2020)
André Rieu eert alle vrouwen ter wereld

Met een videoclip op Facebook brengt André Rieu een ode aan alle vrouwen ter wereld. De Maastrichtse violist doet dat ter gelegenheid van de internationale vrouwendag.

Vrijthofconcert André Rieu
Vlag Rieu nog niet uit na nieuws snellere vaccinatie

Ondanks hoopvol nieuws van minister De Jonge over een sneller vaccinatietempo, gaat bij André Rieu de vlag nog niet uit.

Emil interviewt Andre Rieu (8 jan 2021)
Rieu: 'Als covid nog lang duurt, verkoop ik Stradivarius'

Geen wereldtournees met enthousiaste fans, geen concerten op een feestelijk versierd Vrijthof en orkestleden die noodgedwongen thuiszitten. Het is voor André Rieu een regelrechte nachtmerrie.

Max Verstappen kerst (25 dec 2020)
Zo vieren bekende Limburgers kerst

Even geen werkverplichtingen voor bekende Limburgers. Ook zij maken met kerst tijd voor familie vrij.

André Rieu (31 jan 2020)
André Rieu niet meer gelovig: 'Nú wat moois ervan maken'

Bij L1Vandaag komen deze week bekende Limburgers aan het woord over kerst, geloof en wat belangrijk is in het leven. Orkestleider André Rieu (71) trapt af.

Kerstconcert Andre Rieu 20 dec 2019
'Best of' Vrijthofconcerten André Rieu betaald te streamen

André Rieu heeft een speciale compilatie gemaakt met alle hoogtepunten van zijn Vrijthof-concerten van de afgelopen 15 jaar.

André Rieu
Pierre Rieu tegen Trump: 'Mijn vader verenigt mensen'

Pierre Rieu, de zoon van de bekende violist André, heeft zijn zorgen gedeeld over de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn gezin.

André Rieu (23 sep 2019)
André Rieu krijgt zijn extra concerten op het Vrijthof

André Rieu en zijn orkest krijgen volgend jaar de gelegenheid om meer concerten te geven op het Vrijthof in Maastricht dan eigenlijk was toegestaan. De gemeenteraad gunt de violist een kans om de financiële schade door de coronacrisis te compenseren.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane