Overslaan en naar de inhoud gaan

André Kuipers voor de klas in Weert

Geplaatst opmaandag 19 juni 2017 - 10:24

Zo'n 1600 basisschoolkinderen in Weert krijgen maandag en dinsdag een speciale les over de wetenschap van niemand minder dan André Kuipers.

De ruimtevaarder probeert de kinderen warm te krijgen voor techniek en hen bewust te maken van luchtvervuiling.

Ruimteles
Kuipers heeft al twee keer vanuit de ruimte de aarde mogen bewonderen en gezien hoe kwetsbaar de planeet is. Deze ervaringen wil hij met de kinderen delen in een speciale ruimteles door het heelal. Zo krijgen zij op een toegankelijke manier te zien wat er op de aarde gebeurd en leren zij hoe zij met nieuwe technieken en maatregelen hun steentje kunnen bijdragen aan het behoud van de planeet.

Dagelijks leven
Eén ding is volgens Kuipers helder: ruimtevaart wordt in het dagelijks leven door iedereen gebruikt. Denk maar eens aan bellen, navigatie in de auto, het weerbericht op de tv. Daarnaast wordt vanuit de ruimte de aarde geobserveerd en kunnen problemen als luchtvervuiling, ontbossing, dijkbewaking en opwarming van de aarde in de gaten gehouden worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scholieren razend enthousiast over ruimteles André Kuipers
Limburgs bedrijf gaat astronauten trainen
André Kuipers 'Chriet Titulaer wàs de toekomst'
Speciaal eerbetoon aan Chriet Titulaer binnenkort op tv
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen