Overslaan en naar de inhoud gaan

André Koolhof baalt van uitschakeling Oranjevrouwen

Geplaatst opvrijdag 10 april 2015 - 12:14

Bondscoach André Koolhof uit Eijsden baalt van de uitschakeling van de Oranjevrouwen onder 19 jaar.

"Dit is heel teleurstellend", zegt Koolhof tegen De Limburger/ Limburgs Dagblad.

Niet geplaatst
Zijn ploeg, het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar, heeft zich niet weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in juli in Israël. In het beslissende duel verloor de ploeg in Meerssen met 1-0 van Denemarken, waardoor de Deense meisjes wel naar het eindtoernooi gaan.

Dubbel balen
Waar de Denen elkaar in de armen vielen en het uitschreeuwden van geluk, vloeiden de tranen rijkelijk bij de Oranjedames. Dat onder toeziend oog van 761 supporters op de tribune en langs het veld. "Het is dubbel balen, omdat we het eindtoernooi niet hebben gehaald maar ook omdat we niet ons eigen spel hebben kunnen spelen", zei Koolhof.

Fysiek sterker
"In plaats van combineren, waar onze kracht ligt, speelden we telkens de lange bal naar voren. De Deense speelsters zijn stuk voor stuk lang en konden de bal voortdurend makkelijk wegkoppen. Bovendien verloren we te veel duels. Het Deense team was fysiek sterker."

Verkeerde kopbal
Nederland kwam door een blunder van linksback Maureen Sanders al in de zevende minuut op achterstand. De verdedigster kopte de bal recht voor het doel waar de Deense spits Signe Bruun de bal makkelijk kan inkoppen. "Ik probeerde de bal weg te koppen, maar de bal kwam verkeerd terecht", legt Sanders uit.

Heel teleurstellend
Regerend Europees kampioen Nederland had aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen, maar kwam vrijwel de hele wedstrijd niet aan voetballen toe. Aanvoerster Inessa Kaagman speelde vorig jaar ook op het succesvolle EK. "Dit is heel teleurstellend, maar die titel nemen ze ons niet meer af", sluit Kaagman af met een positieve noot.

Lees ook: Oranjevrouwen onder 19: cruciaal duel in Meerssen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalvrouwen plaatsen zich voor play-offs WK
Oranjevrouwen loten Schotland
Lieke Martens scoort bij winnende Oranjevrouwen
Oranjevrouwen onder 19: cruciaal duel in Meerssen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen