Overslaan en naar de inhoud gaan

André Koolhof baalt van uitschakeling Oranjevrouwen

Geplaatst opvrijdag 10 april 2015 - 12:14

Bondscoach André Koolhof uit Eijsden baalt van de uitschakeling van de Oranjevrouwen onder 19 jaar.

"Dit is heel teleurstellend", zegt Koolhof tegen De Limburger/ Limburgs Dagblad.

Niet geplaatst
Zijn ploeg, het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar, heeft zich niet weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in juli in Israël. In het beslissende duel verloor de ploeg in Meerssen met 1-0 van Denemarken, waardoor de Deense meisjes wel naar het eindtoernooi gaan.

Dubbel balen
Waar de Denen elkaar in de armen vielen en het uitschreeuwden van geluk, vloeiden de tranen rijkelijk bij de Oranjedames. Dat onder toeziend oog van 761 supporters op de tribune en langs het veld. "Het is dubbel balen, omdat we het eindtoernooi niet hebben gehaald maar ook omdat we niet ons eigen spel hebben kunnen spelen", zei Koolhof.

Fysiek sterker
"In plaats van combineren, waar onze kracht ligt, speelden we telkens de lange bal naar voren. De Deense speelsters zijn stuk voor stuk lang en konden de bal voortdurend makkelijk wegkoppen. Bovendien verloren we te veel duels. Het Deense team was fysiek sterker."

Verkeerde kopbal
Nederland kwam door een blunder van linksback Maureen Sanders al in de zevende minuut op achterstand. De verdedigster kopte de bal recht voor het doel waar de Deense spits Signe Bruun de bal makkelijk kan inkoppen. "Ik probeerde de bal weg te koppen, maar de bal kwam verkeerd terecht", legt Sanders uit.

Heel teleurstellend
Regerend Europees kampioen Nederland had aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen, maar kwam vrijwel de hele wedstrijd niet aan voetballen toe. Aanvoerster Inessa Kaagman speelde vorig jaar ook op het succesvolle EK. "Dit is heel teleurstellend, maar die titel nemen ze ons niet meer af", sluit Kaagman af met een positieve noot.

Lees ook: Oranjevrouwen onder 19: cruciaal duel in Meerssen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalvrouwen plaatsen zich voor play-offs WK
Oranjevrouwen loten Schotland
Lieke Martens scoort bij winnende Oranjevrouwen
Oranjevrouwen onder 19: cruciaal duel in Meerssen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen