Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalve passagier in de bus: lijn 92 dreigt te verdwijnen

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 22:13

De vaste buslijn tussen Gennep en het Brabantse Cuijk dreigt te verdwijnen.

Het aantal reizigers dat dagelijks van deze lijn 92 gebruik maakt, is door de coronacrisis gehalveerd van 18 naar 9. Volgens de Gelderlander zit er gemiddeld maar anderhalve reiziger in de bus en nooit meer dan vijf mensen tegelijk.

Alternatieven
Volgens de provincie Noord-Brabant is de lijn dan ook nauwelijks de moeite waard. En het gemeentebestuur van Gennep zegt ook al dat het maar een beperkte impact op de inwoners van die gemeente heeft als de buslijn verdwijnt. Want er zijn alternatieven, alleen duurt de reis dan langer en moet er worden overgestapt. Wel verschraalt het aanbod van het openbaar vervoer in zowel Gennep als Cuijk als de lijn er niet meer is.

Besluit in september
Toch is de kogel nog niet helemaal door de kerk: in september wordt het definitieve besluit genomen over het schrappen van buslijn 92.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen