Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalve passagier in de bus: lijn 92 dreigt te verdwijnen

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 22:13

De vaste buslijn tussen Gennep en het Brabantse Cuijk dreigt te verdwijnen.

Het aantal reizigers dat dagelijks van deze lijn 92 gebruik maakt, is door de coronacrisis gehalveerd van 18 naar 9. Volgens de Gelderlander zit er gemiddeld maar anderhalve reiziger in de bus en nooit meer dan vijf mensen tegelijk.

Alternatieven
Volgens de provincie Noord-Brabant is de lijn dan ook nauwelijks de moeite waard. En het gemeentebestuur van Gennep zegt ook al dat het maar een beperkte impact op de inwoners van die gemeente heeft als de buslijn verdwijnt. Want er zijn alternatieven, alleen duurt de reis dan langer en moet er worden overgestapt. Wel verschraalt het aanbod van het openbaar vervoer in zowel Gennep als Cuijk als de lijn er niet meer is.

Besluit in september
Toch is de kogel nog niet helemaal door de kerk: in september wordt het definitieve besluit genomen over het schrappen van buslijn 92.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen