Coronamaatregelen, social distancing (stock) _HD

Campagne prijst mensen die zich aan maatregelen houden

Een positieve toonzetting moet ervoor zorgen dat inwoners en toeristen in Zuid-Limburg zich weer meer aan de coronamaatregelen gaan houden.

stock Toverland Fenix
Veiligheidsregio wil dat gemeente optreedt tegen Toverland

De Veiligheidsregio Limburg-Noord roept burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas op om handhavend op te treden tegen pretpark Toverland in Sevenum.

Toverland Dwervelwind
Weer volle achtbanen in Toverland: 'Mag van de instanties'

Bezoekers van Toverland staan weer ietsje minder lang in de rij. Het pretpark heeft namelijk besloten dat de anderhalve meter afstand in drie achtbanen en de wildwaterbaan niet meer hoeft. Daardoor worden alle zitplaatsen in de attracties weer opgevuld.

stock corona anderhalve meter afstand houden
Jongeren betalen 1500 euro voor nieuwe 1,5 meter-stickers

De gemeente Heerlen heeft aangifte gedaan tegen een klein groepje jongeren die de stickers met de anderhalve meter waarschuwing hebben weggehaald.

Strandvakjes van pvc-buizen bij Fun Beach in Panheel (24-06-2020)
Video: Ieder een eigen strandvak met pvc-buizen

Een eigen strandvakje afgebakend door vier delen pvc-buis blijkt een uitkomst bij Fun Beach in Panheel. Strandgasten hebben zo allemaal anderhalve meter om in coronatijd te ontspannen.

Handhaving politie bij café 't Pötterke, Kesselskade Maastricht (13 jun 2020)
'Horeca mag anderhalve meter niet laten versloffen'

Na twee weken van voornamelijk waarschuwen, gaan de burgemeesters in het hele land strenger optreden als klanten in de horeca zich niet aan de coronaregels houden.

Drukte in centrum Maastricht in tijden van corona (26 apr 2020)
'Kijk naar slimme looproutes in winkelstraten'

Nu meer mensen zich ondanks de coronamaatregelen weer op straat begeven is het zaak te kijken of bezoekers van winkelstraten zogenoemde slimme looproutes kunnen gaan volgen. Het gaat om routes die het mogelijk maken dat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

impressie nieuwe fietsbrug Cuijk - Mook (6 apr 2020)
'Ga naar huis': teveel publiek bij bouw fietsbrug Cuijk-Mook

Mook en Middelaar heeft maandagochtend mensen weggestuurd bij het inhijsen van de brugliggers van de fietsbrug Cuijk-Mook.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen