Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalf miljoen voor kenniscentrum logistiek Venlo

Geplaatst opvrijdag 19 maart 2021 - 21:50

De provincie geeft 1,5 miljoen euro subsidie aan het logistiek kenniscentrum BISCI in Venlo.

Daarmee kan het instituut verder met het onderzoeken, uitwerken en snel toepassen van 'slimme en duurzame' projecten.

Voorraadbeheer
Het gaat dan bijvoorbeeld om praktische oplossingen om veiligheidsrisico’s in verse voedselproducten te voorkomen of zo klein mogelijk te maken, of voorraadbeheer van medicijnen in ziekenhuizen via het gebruik van sensors.

Samenwerking
In BISCI werken de Universiteit Maastricht, Fontys Hogescholen, onderzoeksinstituut TNO en enkele tientallen regionale bedrijven samen. Ook studenten leveren een bijdrage bij de uitvoering. Begin 2021 waren dat er meer dan 2000.

Uitbouw
Directeur Bart Vos van BISCI zegt heel blij te zijn met de provinciale subsidie die loopt tot en met 2024. "Financieel betekent dit de basis voor een verdere uitbouw van onze activiteiten. Maar het is vooral een kans om bij te dragen aan de verdere versterking van de logistieke infrastructuur in Limburg" aldus Vos.

Brandpunt
Gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) vindt de subsidie passen bij het beleid van de provincie om Limburg een leidend logistiek brandpunt te laten blijven. "Een hoogwaardig wetenschappelijk instituut als BISCI is onontbeerlijk voor talentontwikkeling, kennis en innovatie op onze corridors via weg, water, spoor, lucht en buisleidingen", zo stelt Van den Akker.

BISCI werd twee jaar geleden opgericht en is gevestigd op de Brightlands Greenport Campus in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen