Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Anderhalf jaar cel voor frauderende weduwnaar

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 15:16

Een 60-jarige man uit Kerkrade is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot anderhalf jaar cel vanwege oplichting.

Mark T. wist zorgverzekeraar CZ voor ruim twee en een halve ton te bedonderen. Eerder werd hij door de rechtbank Roermond in eerste aanleg veroordeeld tot negen maanden cel.

Valse handtekening
Toen zijn vrouw in 2010 overleed, liet hij de verzekeringsmaatschappij niets weten. Sterker nog, T. vervalste zo'n
twee en een half jaar lang de handtekening van zijn vrouw op tal van formulieren. Zo bleef het persoonsgebonden budget (pgb) voor de vrouw gewoon binnenkomen, ook al was ze al lang overleden.

Luxe spullen
Het geld, in totaal dik 263.000 euro, gaf de weduwnaar ondertussen uit aan luxe spullen, vakanties, muziekinstallaties en auto's. De fraude kwam pas aan het licht toen het zorgkantoor er zelf achter kwam dat de vrouw van T. was overleden.

Problemen
Mark T. kampt inmiddels met lichamelijke en geestelijke problemen. Om die reden had de verdediging van de Kerkradenaar gevraagd om een taakstraf. Maar het gerechtshof legt in hoger beroep juist een zwaardere straf op. Reden daarvoor is de ernst van de zaak en het feit dat T. al eens eerder voor soortgelijk gedrag werd veroordeeld.

Mark T. moet het bedrag dat hij met de oplichtingspraktijken buit maakte, tot op de laatste cent terugbetalen aan CZ.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen