Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Anderhalf jaar cel voor frauderende weduwnaar

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 15:16

Een 60-jarige man uit Kerkrade is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot anderhalf jaar cel vanwege oplichting.

Mark T. wist zorgverzekeraar CZ voor ruim twee en een halve ton te bedonderen. Eerder werd hij door de rechtbank Roermond in eerste aanleg veroordeeld tot negen maanden cel.

Valse handtekening
Toen zijn vrouw in 2010 overleed, liet hij de verzekeringsmaatschappij niets weten. Sterker nog, T. vervalste zo'n
twee en een half jaar lang de handtekening van zijn vrouw op tal van formulieren. Zo bleef het persoonsgebonden budget (pgb) voor de vrouw gewoon binnenkomen, ook al was ze al lang overleden.

Luxe spullen
Het geld, in totaal dik 263.000 euro, gaf de weduwnaar ondertussen uit aan luxe spullen, vakanties, muziekinstallaties en auto's. De fraude kwam pas aan het licht toen het zorgkantoor er zelf achter kwam dat de vrouw van T. was overleden.

Problemen
Mark T. kampt inmiddels met lichamelijke en geestelijke problemen. Om die reden had de verdediging van de Kerkradenaar gevraagd om een taakstraf. Maar het gerechtshof legt in hoger beroep juist een zwaardere straf op. Reden daarvoor is de ernst van de zaak en het feit dat T. al eens eerder voor soortgelijk gedrag werd veroordeeld.

Mark T. moet het bedrag dat hij met de oplichtingspraktijken buit maakte, tot op de laatste cent terugbetalen aan CZ.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen