Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalf jaar cel geëist voor seks met stiefdochter

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 6:45

Jan J. (62) uit Roermond moet als het aan justitie ligt anderhalf jaar de cel in. De zestiger heeft toegegeven jarenlang een seksuele relatie te hebben gehad met zijn stiefdochter.

De affaire zou zijn begonnen toen Eveline (naam gefingeerd) nog minderjarig was. De man kent haar sinds ze tien jaar oud is; haar moeder is zijn nieuwe partner. Het meisje gaat na enige tijd bij Jan in Voerendaal wonen. Er is dan nog niets aan de hand, verklaren alle betrokken partijen.

'Overspontaan'
De seksuele contacten volgen als zij zestien jaar is. Althans, dat is wat zij verklaart. Jan ontkent dat: "Volgens mij is het pas later begonnen, maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen." Volgens de verdachte is zijn stiefdochter altijd al ‘overspontaan’ geweest. "Ze hing altijd om mijn nek en zat bij me op schoot. Dan schuurde ze met haar geslachtsdeel over mijn been."

Die handelingen heeft hij niet besproken met zijn vrouw. "Dat had ik moeten doen, dan hadden we dit kunnen voorkomen.” Met dit bedoelt hij de rechtszaak.

Onder druk
Want van het 'sjravelen', zoals Jan het zelf noemt, komt meer. "We gingen als gezin door zware tijden. En altijd was daar weer die vrolijke 'Eveline', die me knuffelde en kuste. Van het één is het ander gekomen”, legt Jan uit. Volgens de inmiddels 24-jarige Eveline is dit deels onder druk gebeurd. "Als ik geen seks met hem zou hebben, dan zou hij vervelende dingen zeggen. Bijvoorbeeld over mijn relaties”, zegt ze onder meer.

'Smerige verkrachter'
Woorden die onderstreept worden in een afscheidsbrief van Jan. Nadat de affaire is uitgelekt, wil hij zelfmoord plegen. In de brief schrijft Jan dat hij een ‘smerige verkrachter’ is. Ook staat er dat hij Eveline heeft gedwongen.

Depressieve bui
Daar komt hij nu op terug. Hij heeft de brief in een depressieve bui geschreven, zegt hij. Volgens zijn advocaat, Sanne Koumans, zijn de verklaringen van Eveline wankel. Zij pleit voor vrijspraak. Het OM zet in op anderhalf jaar celstraf, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

Over twee weken volgt de uitspraak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twee jaar gevangenis voor seks met stiefdochter
Elf jaar cel voor dubbele moordpoging op kampje Venlo
Leidinggevende eiste orale seks voor contractverlenging
Huisarts opnieuw gearresteerd voor seksueel misbruik
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen