Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalf jaar cel geëist voor misbruik militair

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 15:02

Er is anderhalf jaar cel geëist tegen een militair die een vrouwelijke collega seksueel misbruikte op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Het misbruik vond in oktober vorig jaar plaats. Volgens het Openbaar Ministerie werd de vrouw door een collega misbruikt, terwijl twee collega's filmpjes en foto's maakten.

Kwalijke zaak
De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem boog zich maandagmiddag over de zaak. Volgens justitie is het misbruik bewezen. Ze noemt het een kwalijke zaak.

De 31-jarige vrouw en haar mannelijke collega belandden in oktober na een feestje bij elkaar in bed. Dit omdat de vrouw geen toegang zou hebben tot haar eigen slaapverblijf. Beide soldaten hadden alcohol gedronken.

Vrijspraak
De verdachte heeft toegegeven dat hij de seksuele handelingen heeft verricht, maar zegt dat het slachtoffer er in eerste instantie geen problemen mee had. Zijn advocaat geeft aan dat de vrouw 'actief handelde en niet sliep'. Volgens hem stopte zij pas toen ze doorhad dat ze werd gefilmd. Zij zou het verhaal verzonnen hebben, omdat zij toentertijd een vaste vriend had. De advocaat vraagt daarom om vrijspraak van zijn cliënt.

Lees ook: Nieuwe seksaffaire schokt Defensie Limburg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen