Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalf jaar cel geëist voor misbruik militair

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 15:02

Er is anderhalf jaar cel geëist tegen een militair die een vrouwelijke collega seksueel misbruikte op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Het misbruik vond in oktober vorig jaar plaats. Volgens het Openbaar Ministerie werd de vrouw door een collega misbruikt, terwijl twee collega's filmpjes en foto's maakten.

Kwalijke zaak
De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem boog zich maandagmiddag over de zaak. Volgens justitie is het misbruik bewezen. Ze noemt het een kwalijke zaak.

De 31-jarige vrouw en haar mannelijke collega belandden in oktober na een feestje bij elkaar in bed. Dit omdat de vrouw geen toegang zou hebben tot haar eigen slaapverblijf. Beide soldaten hadden alcohol gedronken.

Vrijspraak
De verdachte heeft toegegeven dat hij de seksuele handelingen heeft verricht, maar zegt dat het slachtoffer er in eerste instantie geen problemen mee had. Zijn advocaat geeft aan dat de vrouw 'actief handelde en niet sliep'. Volgens hem stopte zij pas toen ze doorhad dat ze werd gefilmd. Zij zou het verhaal verzonnen hebben, omdat zij toentertijd een vaste vriend had. De advocaat vraagt daarom om vrijspraak van zijn cliënt.

Lees ook: Nieuwe seksaffaire schokt Defensie Limburg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen